'Heilige Huisjes' in Boxtel druk bezocht

11 mei 2023

De meeste scholen in Boxtel maken gretig gebruik van het prachtige project '' Heilige Huisjes'' van Erfgoed Brabant. CultuurBox heeft samen met de gidsen van de Protestantse Kerk, Sint-Petrusbasiliek en de Marokkaanse en Turkse Moskee een aanvullend programma gerealiseerd waarbij de scholen op 1 ochtend 2 kerken en een Moskee bezoeken. Dit project is al meer dan 10 jaar een succes en scholen maken er jaarlijks graag gebruik van.

Dit jaar gaan de Sint-Theresiaschool,HUB Boxtel, de Oversteek,Spelelier. Molenwijkschool en de Angelaschool op tour. Maar liefst 15 groepen gaan  of zijn al op bezoek geweest bij de kerken en Marokkaanse Moskee. Het is een project voor groep 7-8 maar de Molenwijkschool is er met de hele school geweest in het kader van het thema ''Geloven''. De gidsen passen een op maat rondleiding graag voor iedere doelgroep aan. Hieronder een verslag van de Oversteek die op woensdag 10 mei op bezoek zijn gegaan. 

Op woensdag is groep 8B op weg gegaan met de excursie heilige huisjes.

Hierbij bezochten we een moskee, waarbij we uitleg kregen over de islam. Daarna mochten we de culuur ook letterlijk een beetje proeven door een heerlijke verse Marokkaans gezette thee met een koekje erbij.

Daarna gingen we verder naar de protestantse kerk. Hier kreeg de kinderen uitleg over de protestantse gemeenschap in Boxtel. Ook mocht een stukje worden voorgelezen vanuit de echte preekstoel.

Als laatste brachten we een bezoek aan de katholieke kerk. Hier kregen we uitleg over de rooms-katholieke kerk uit Boxtel. Ook mochten we een bezoekje brengen helemaal boven in de kerk.

Een leuke leerzame dag over de verschillende geloven!