Poppentheater Nick van der Veer

12 maart 2024

CultuurBox maakte deze week kennis met Poppenspeler Nick van der Veer. Hoewel al Nick langer bekend is binnen Stichting Brede Scholen Boxtel, stond hij vreemd genoeg nog niet vermeld op onze website; bij deze stelt hij zich graag aan je voor!

Na ruim 40 jaar in het basisonderwijs, waarvan zo'n 25 jaar bij de kleuters, heb ik nu alle tijd om me op het poppenspel en verteltheater te richten.
Na diverse cursussen en een post Hbo-opleiding "Poppenspel in het basisonderwijs" pas ik alles toe in mijn eigen manier van spelen met poppen en attributen, zowel in de poppenkast als daar buiten. Dit resulteert in een geheel eigen stijl.

Naast mijn baan in het onderwijs ben ik 12 jaar, ook beroepsmatig, werkzaam geweest in de wereld van het entertainment als acteur in een feesterij en op locaties. Ook de daar verworven vaardigheden pas ik toe in mijn spel.Voorop staat bij alles het boeien van mijn toeschouwertjes.
Wanneer de kinderen, en ook volwassenen, zich mee laten voeren in mijn verhaal is mijn voorstelling geslaagd.

Het schrijven van een verhaal, het maken van de poppen en attributen, het zoeken van de muziek: alles maakt dat de voorstelling helemaal uit mezelf komt en van mezelf is. Naast mijn poppenkast- en vertelvoorstellingen ben ik ook nog steeds actief als entertainer, zowel voor kinderen als voor volwassenen.

Het is ook mogelijk een workshop te volgen. Van een poppenvoorstelling maken tot een workshop poppenkastpoppen maken. Bijna alles is mogelijk!
Nick gaat graag met jouw school in gesprek.

Lees verder of neem contact op met Nick!