Scholen van start met gezamenlijk project voor MUBO

30 oktober 2023

CultuurBox stelt ieder schooljaar, samen met ICCers (Interne Cultuur Coördinatoren) van 13 scholen (PO en (V)SO), een Lokaal Kunstmenu samen, ieder jaar staat dit in het teken van een andere discipline. In schooljaar 2023-2024 staat de discipline BEELDEND centraal.
Het Lokaal Kunstmenu bestaat uit een Inspiratiegids met workshops en scholings-mogelijkheden waar alle scholen afzonderlijk hun keuzes uit maken én een overkoepelend project (of voorstelling), waar in gezamenlijkheid aan wordt deelgenomen; dit beeldende jaar is dat een Scholententoonstelling met MUBO; 'MUBO viert jong talent!'


Museum Boxtel (MUBO) is een uniek museum in Boxtel dat als enige de geschiedenis van Boxtel vertelt aan de hand van de Canon van Boxtel en daarmee het historisch erfgoed waarborgt en exposeert. Daarmee levert het een bijdrage aan het historisch besef van de Boxtelse bevolking in het algemeen en via educatie aan het onderwijs in het bijzonder. Naast de vaste expositie (Canon van Boxtel) organiseert het MUBO ook wisselexposities, lezingen, en educatieprojecten. 

In schooljaar 2023-2024 viert MUBO haar 10-jarig bestaan. Wát een mooie samenloop van omstandigheden, mídden in ons Beeldende jaar. Alle scholen gaan met een kunstenaar naar keuze een Beeldend werk maken en het resultaat wordt van 20 april tm 30 juni 2024 geëxposeerd in het museum, met héél Boxtel en omgeving als publiek!
Alle dertien scholen hebben inmiddels een (of meerdere) kunstenaar(s) gekozen en er vinden gesprekken plaats om tot een plan te komen. In de periode na de kerstvakantie gaan alle scholen met hun kunstenaar aan de slag om tot een gezamenlijk kunstwerk te komen.