Abels eiland theatrale performance maken - naar het boek van William Steig

Doelgroep
Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, (V)SO
Tijdsinvestering
5 lessen van 90 min of een of twee ochtenden
Genre
Beeldend, Theater
Kosten
in overleg
AANBIEDER

Judith Abels

Telefoon:06-15076157

Email:abelseiland@gmail.com

Website:www.judithabels.nl

Naar het boek van William Steig over een adellijke muis die tijdens de picknick met zijn vrouw Amanda verrast wordt door een hevige storm. Als enige wordt hij wegspoeld naar een onbekend eiland. Hier herinnert hij zich allerlei vaardigheden die hij anderen ooit heeft zien doen en zo probeert hij verschillende dingen uit om terug te keren naar zijn eigen huis, maar ook om de tijd die hij vast zit op het eiland zo goed mogelijk door te komen....Hij ontdekt wat hij kan en is elke keer trots op iedere kleine vooruitgang die hij boekt als muis Abel.

Beeldend verhaal leren begrijpen, onderzoeken en zelf maken.
Onderzoeken van o.a. kunstgeschiedenis, natuur, techniek, architectuur, theater, literatuur, etc.
Ook thema op maat van de school mogelijk!

In het maakproces gaan we aan de slag met de filosofie van Abel en de kinderen. We gaan onderzoekend creëren. We maken attributen, rekwisieten, decorstukjes, die we kunnen inzetten tijdens verschillende scenes, met verschillende technieken en materialen. Aan het einde van het traject spelen de kinderen een kleine theatrale performance/ voorstelling voor eventueel de ouders van de leerlingen en/of andere leerlingen van de school.

Over Judith Abels
Judith is een theaterontwerper en kostuum- (en decor) ontwerper. Zij geeft geen dramalessen maar haar projecten hebben wel een theatrale insteek. Judith werkt graag op maat met een school. Zo kan zij aansluiten bij thema’s van de school, ze kan projecten inkorten of uitbreiden, aanpassen op verschillende doelgroepen maar ook geheel nieuwe workshops/projecten ontwikkelen op maat. Judith gaat bijna altijd uit van een verhaal (literatuur), muziekstuk, dans of andere discipline. Ze werkt vaak toe naar een performance en haar workshops zijn vaak interactief doordat ze leerlingen laat meewerken aan een verhaallijn en aan de uiteindelijke presentatie. Samen filosoferen en improviseren staat centraal.