Alice in Wonderland - themaweken

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4
Tijdsinvestering
themaweken
Genre
Beeldend, Theater, Cultureel erfgoed, Dans, Muziek, Literatuur, Foto, film, video
Kosten
in overleg
AANBIEDER
Judith Abels

Judith Abels

Telefoon:06-15076157

Email:abelseiland@gmail.com

Website:www.judithabels.nl

 

In 7 weken tijd geven leerkrachten in samenwerking met beeldend docent Judith Abels vakoverstijgend vorm aan het thema: Alice in Wonderland.

Wat?
Alice wil graag naar een feest en fantaseert over hoe dit feest eruit moet komen te zien. Samen met de kinderen gaan we aan de hand van dit verhaal een feest vormgeven. Dit doen we d.m.v. van bestaande rituelen maar ook bedachte rituelen.

Met wie?
Dit project zal begeleid worden door Judith Abels. Zij is beeldend kunstenaar en theaterontwerper en zal leerkrachten vanuit haar expertise begeleiden en helpen om dit thema zo rijk mogelijk vorm te geven.

De invulling:
Op de school zal een koffer komen te staan, met voorbeelden van inspirerende lessen gekoppeld aan verschillende doelen. Leerkrachten kunnen deze lessen inzetten in de klas, maar ook gebruiken als inspiratie bij het vormgeven van de eigen lessen. Er is een handleiding voor leerkrachten in de vorm van een lesbrief met opdrachten en beeldmateriaal.

Niet stapelen maar vervangen:
Bij het vormgeven van dit thema is aandacht besteed aan vakoverstijgend werken. Om de leerkracht niet te laten stapelen is geprobeerd om verschillende vakken bij elkaar te laten komen.
Aan dit project zijn de volgende doelen gekoppeld:
– Erfgoed
– Beeldend
– Muziek
– Literatuur
– Tijd
– Geschiedenis
– Wereld oriënterende vakken
– Taal
– Rekenen