Augmented Reality workshop met je Ipad! – The Dome

Doelgroep
Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, VO
Tijdsinvestering
1,5 uur
Genre
Nieuwe media
Kosten
250euro excl. reiskosten (à 0,19 ct per km)
AANBIEDER
Augmented Reality

Beam It Up

Meer info en reserveren:

Telefoon: 0643496284

Email:liselotte@beamitup.nl

Website:www.beamitup.nl

 

Deze workshop is speciaal bedoeld voor scholen met Ipads. Wil je de Ipad een een keer op een geheel nieuwe manier inzetten in de klas? Tijdens deze workshop maken de kinderen aan de hand van een thema wat speelt op school een eigen Augmented Reality wereld. Na afloop van de workshop blijft de app op de Ipad staan zodat je de app kan blijven inzetten!

The Dome is een workshop waarbij de fantasiewereld van kinderen tot leven komt! Dit alles door middel van de Augmented Reality techniek. Deze techniek zorgt er voor dat met een mobiel of tablet de digitale en echte wereld samen komen.

Tijdens deze workshop mogen kinderen een eigen AR-wereld vormgeven. Dit doen ze door middel van het maken van tekeningen. Deze tekeningen worden gedigitaliseerd en via onze app in de virtuele ruimte geplaatst.
Vervolgens kunnen we met de kinderen door school lopen om op ontdekkingstocht te gaan in hun eigen gemaakte wereld. De kinderen kunnen op zoek gaan naar hun eigen gemaakte object en hiermee op de foto gaan.

De workshop is te koppelen aan een thema dat op dat moment speelt op school.
Maak een AR quiz over dino’s of maak bijvoorbeeld een virtuele expositie.
Je kan bij elk thema bijpassende objecten knutselen, informatie over het object toevoegen en deze plaatsen in de Dome. Een pretpark, een echte jungle compleet met tijgers of een onderwaterwereld, alles is mogelijk!