Bezoek Kasteel Heeswijk

Doelgroep
Groep 6, Groep 7
Tijdsinvestering
In overleg
Genre
Cultureel erfgoed
Kosten
In overleg
AANBIEDER
Kasteel Heeswijk

Kasteel Heeswijk

Kasteel 4
5473 VA Heeswijk Dinther
www.kasteelheeswijk.com
T: 06-51618984

Geschiedenis is meer dan jongleren met jaartallen. Met een ‘kei van een monument’ als Kasteel Heeswijk laten we jongeren op originele en dynamische wijze zien wat geschiedenis voor ons betekent. We hebben verschillende programma’s voor verschillende leeftijden.  Maak met uw groep een bezoek aan Kasteel Heeswijk als aanvulling op lesprogramma's als Ridders en Kastelen en de Middeleeuwen. 

Geschiedenis is meer dan jongleren met jaartallen. Met een ‘kei van een monument’ als Kasteel Heeswijk laten we jongeren op originele en dynamische wijze zien wat geschiedenis voor ons betekent. We hebben verschillende programma’s voor verschillende leeftijden. 

Maak met uw groep een bezoek aan Kasteel Heeswijk als aanvulling op lesprogramma's als Ridders en Kastelen en de Middeleeuwen. 

Volg met de groepen 1-2 de rondleiding Ridders en Kastelen als goede afsluiting van het thema Ridders en Kastelen, bijzonder geschikt ter afsluiting van het Sil op School programma. Ook kinderen uit groep 3-8, kunnen een bezoek brengen aan het kasteel. Voor deze klassen is er een uitdagende speurtocht met bijbehorende rondlelding. Of kom op bezoek in combinatie met de huur van de leskist ‘De Middeleeuwse stad’. Deze gaat over de geschiedenis van de late Middeleeuwen en het ontstaan van steden en kastelen.

Het bezoek aan Kasteel Heeswijk is een anderhalf durend programma met activiteiten:
- in de ijzertoren over de geschiedenis van het kasteel,de torenvloer en het verhaal van de sage van Kunegonde.
- in de ridderzaal over ridders, wapens en harnassen
  en in de entresol,- een van de kamers in het kasteel  - om daar te brassrubben: afdrukken maken van Middeleeuwse ridderfiguren.

Zie hieronder een pdf bestand met het totale programma van het kasteelbezoek.