Brabants kwartiertje met van Gogh - Erfgoed Brabant

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Genre
Beeldend, Cultureel erfgoed
Kosten
20 euro of gratis te leen bij CultuurBox
AANBIEDER
van Gogh

Erfgoed Brabant

Waterstraat 16
5211 JD 's-Hertogenbosch
+31(0)73 61 56 262
info@erfgoedbrabant.nl

Vol trots presenteert Erfgoed Brabant i.s.m. Van Gogh Brabant het nieuwe lesproject voor groep 1 t/m 8 in het basisonderwijs: ‘Brabants kwartiertje met Van Gogh’, over Vincent van Gogh: een wereldberoemde kunstenaar met wortels in Brabant.

Vincent van Gogh is een wereldberoemde Brabander, die de provincie doorkruiste voordat hij naar Frankrijk vertrok. In Brabant liggen zijn wortels, hier besloot hij kunstenaar te worden en hier maakte hij zijn eerste grote schilderij: de Aardappeleters. Brabants Kwartiertje met Van Gogh gaat over zijn leven, familie en zijn eerste stappen op het kunstenaarspad in Brabant.

Het lesproject heeft opdrachtkaarten voor onder- midden- en bovenbouw. Op de voorkant van iedere opdrachtkaart staat een afbeelding van het erfgoed van Vincent van Gogh. Het bekijken, bewonderen en bevragen van dit erfgoed is het startpunt van een Brabants kwartiertje met Van Gogh. De opdrachten zijn kort en krachtig en kunnen los uitgevoerd worden of als projectdag of projectweek.

Het lesmateriaal bestaat uit een map met daarin de docentenhandleiding, per bouw 10 opdrachtkaarten, werkbladen en 3 'buitenkaarten'. Het project is te bestellen via www.erfgoedbrabantacademie.nl/vangogh

Bezoek de tentoonstelling
De unieke tentoonstelling met geweldige werken van Vincent van Gogh is te zien van 21 september 2019 t/m 12 januari 2020 in het Noord Brabants museum. Ontdek Van Gogh erfgoed. Tip: leuk uitje van de museumgelden.