Breakdance/creatieve dans workshops

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, VO
Genre
Dans
Kosten
€ 40,00 bij aanbieder of € 45,00 euro op locatie (60 min)
AANBIEDER
CypherActive CultuurBox

CypherActive

CypherActive

Ranil van Peperstraten

Telefoon:06-20255711

Email:info@rawneal.nl

Website: www.rawneal.nl
 

Breakdance is een freestyle dansvorm, tijdens de workshops lopen we 4 van de basis onderdelen door: Dans – Footwork – Freezes – moves.

Na de uitleg krijgen ze de tijd om te oefenen, alleen of in groepjes. Ik werk didactisch, en kan bij elke oefening het moeilijker of makkelijker maken. Ook laat ik de deelnemer zich zelf onder zoeken, en zorg er voor dat de deelnemer leert hoe zijn/haar lichaam werkt (elk lichaam is anders en heeft andere skills).

Hebben ze de basis onder de knie, dan is het aan de deelnemer of zijn creativiteit te gaan gebruiken en te gaan variëren op de geleerde basis. Dit gebeurd in het beging in groepjes maar mocht de workshop zich herhalen dan zullen sommige deelnemers ook solo willen uitvoeren.

Na elk oefen moment is er een moment van uitvoering, dit kan ik een battle vorm of een cypher/cirkel vorm. De battle vorm is meer competitief en de cypher/cirkel vorm is meer uitvoerend en met meer respect. Tijdens de workshops zijn de deelnemers bezig met: Zelfvertrouwen, creativiteit, respect, fysieke mogelijkheden, verschillen van lichamen en samen werking.