Breakdance/creatieve dans workshops

Doelgroep
Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, VO
Tijdsinvestering
60 min of 45 min
Genre
Dans
Kosten
€50,00 p/u (op locatie) of €45,00 p/u (in de studio)
AANBIEDER
CypherActive CultuurBox

RawNeal Dance Studio

RawNeal Dance Studio

Ranil van Peperstraten

Telefoon:06-20255711

Email:info@rawneal.nl

Website: www.rawneal.nl
 

Breakdance is een freestyle dansvorm. Tijdens de workshops lopen we 4 van de basisonderdelen door: dans – footwork – freezes – moves.

Na een fysieke warming up en de uitleg krijgen de deelnemers de tijd om te oefenen, alleen of in groepjes. Ik werk didactisch, bij elke oefening kan het moeilijker of makkelijker gemaakt worden. Dit is om het uitdagend of interessant te houden. Ook laat ik de deelnemer zichzelf onderzoeken, samen zorgen we er voor dat de deelnemer leert hoe zijn/haar lichaam werkt en wat er allemaal mogelijk is. (elk lichaam is anders en heeft andere skills).

Hebben ze de basis onder de knie, dan is het aan de deelnemer om zijn/haar creativiteit te gaan gebruiken en te gaan variëren op de geleerde basis. Dit gebeurt in het begin alleen of in groepjes. Mocht de workshop zich herhalen dan is er de mogelijkheid om naar een show of battle toe te werken, deze kan eventueel uitgevoerd worden voor de school en zelfs de ouders en familie.

Na elk oefenmoment is er een moment van uitvoering, dit kan in een battle vorm of een cypher/cirkel vorm. De battle vorm is meer competitief en de cypher/cirkel vorm is meer uitvoerend en respectvol naar elkaar toe. Tijdens de workshops zijn de deelnemers bezig met: zelfvertrouwen, creativiteit, respect, fysieke mogelijkheden, verschillen van lichamen en samenwerking.