BROER

Doelgroep
Groep 5, Groep 6, Groep 7
Tijdsinvestering
60 min.
Genre
Theater, Dans, Muziek
Kosten
5,50 per lln.

Opstaan om de Yell te doen, een swingende bodypercussie uit te voeren, te dansen en te zingen. Stilzitten gaat niet, je móét wel meedoen bij de muzikale voorstelling BROER. Een voorstelling over de tweelingbroers Ketim en Raban die door hun hartenklop eeuwig met elkaar verbonden lijken, maar tegelijkertijd van elkaar verschillen als dag en nacht. Zeker als ze ruzie hebben.

Ketim noemt Raban een sufferd, Raban vindt Ketim juist slim en geslepen. De een wil vergeven, de ander weet van geen wijken. Worden ze uiteindelijk toch nog beste broers? Gaan ze hun gezamenlijke hartenklop weer voelen?

De leerlingen in de zaal moeten hun beste muzikale beentje voorzetten om de broers weer bij elkaar te krijgen. Met de korte video-instructies van Ketim is dat gemakkelijk voor te bereiden. De thematiek vormt aanleiding voor een gesprek over ruzie krijgen en weer goedmaken, over karaktereigenschappen en over het herkennen van emoties bij de ander.

BROER is vooral leuk als je het goed kan! Voorbereiding in de klas is daarom noodzakelijk.

BROER is ontwikkeld door Orkest van het Oosten en Theater Sonnevanck in opdracht van Vluchtelingenwerk Nederland


philharmonie zuidnederland
dirigent Joost Smeets acteurs Freek den Hartogh en Abel Leemans regie Flora Verbrugge regie herneming Daniël van Klaveren tekst Sophie Kassies vormgeving Dymph Boss muziek Verdi arrangement en muziek Thijs Borsten

Datum opties: vrij 28 mei 2021 10.30 uur en 13.15 uur