Een concert in de rijdende concertzaal

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, (V)SO
Tijdsinvestering
45 minuten
Genre
Muziek
Kosten
Zie website
AANBIEDER

Classic Express

Prinses Christina Concours
Nassauplein 29
2585 EC DEN HAAG
+31 85 105 00 50
info@christinaconcours.nl
www.christinaconcours.nl
www.classicexpress.nl
 

Het Prinses Christina Concours toert langs de Nederlandse basisscholen met de Classic Express, de eerste rijdende concertzaal ter wereld. In de Classic Express laten prijswinnaars van het Prinses Christina Concours jonge kinderen kennismaken met klassieke muziek en jazzmuziek. Al meer dan 150.000 kinderen hebben genoten van een concert in de rijdende concertzaal.

De Classic Express is een enorme trailer die kan uitschuiven tot een concertzaal met ruimte voor ongeveer 35 kinderen. Binnen zijn zitjes voor de kinderen en er is een klein podium voor de jonge muzikanten en de presentator. Hier staat ook een vleugel.

De sfeer in de Classic Express is die van een andere wereld. De kinderen betreden een lichte en rustige ruimte. Het is nu tijd voor even iets heel anders: het is tijd voor mooie muziek. De speciale lichten en videobeelden versterken de werking van muziek. Alle klank en geluid in de rijdende concertzaal wordt gereguleerd met een elektroakoestisch systeem, dat zelfs de akoestiek van het Amsterdamse Concertgebouw kan nabootsen.

Speciaal onderwijs

De Classic Express rijdt niet alleen naar de reguliere basisscholen, maar staat ook bij scholen en instellingen voor kinderen met een beperking. Om de rijdende concertzaal voor iedereen toegankelijk te maken, beschikt de Classic Express over een rolstoelopgang.

Het Prinses Christina Concours heeft ruimschoots ervaring opgebouwd met concerten in de Classic Express voor uiteenlopende doelgroepen. Deze concerten werden zowel door kinderen als door docenten enthousiast ontvangen.

Prijswinnaars traden op voor leerlingen van onder andere mytyl-/tyltylscholen, scholen voor zeer moeilijk lerende kinderen en interne onderwijsafdelingen van instellingen. De rijdende concertzaal stond onder andere bij instellingen voor kinderpsychiatrie, instellingen voor jeugdhulpverlening en kinderrevalidatiecentra.

Prijzen en boekingen
Voor prijzen en boekingen klik hier!