Code Lab Circuit

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Tijdsinvestering
120 min.
Genre
Nieuwe media
Kosten
€ 495,00 (minimaal 2 klassen inclusief begeleiding en materialen) plus € 195,00 voor iedere extra klas
AANBIEDER
DesignWeeK at School

DesignWeek@School

Telefoon: ​06 82925048
Email: ​floor@designweekatschool.nl
Website: ​www.designweekatschool.nl

Technologie op een speelse manier toegankelijk maken voor al je leerlingen en tegelijkertijd werken aan een betere wereld? Het kan! DesignWeek@School biedt verschillende programma’s waarin technologische vaardigheden en onderzoekend en ontwerpend leren worden ingezet voor het oplossen van een duurzame uitdaging.

Deze workshop is geschikt voor groep 1 tm 8 van de basisschool. De deelnemers maken kennis met belangrijke 21e eeuwse vaardigheden zoals probleem oplossen, samenwerken, creatief denken en computational thinking en programmeren. 

In een circuitvorm maken leerlingen kennis met allerlei leuke en uitdagende activiteiten op het gebied van technologie en programmeren. Samen kiezen we 3 activiteiten uit ons aanbod die aansluiten bij de wensen van school en uiteraard de leeftijd van de leerlingen.  

Er zijn verschillende mogelijkheden, denk bijvoorbeeld aan het programmeren van diverse soorten robots (Bee-Bot, Blue-Bot, Sphero, Ozobot, Lego), het maken van games en animaties, het zelf maken van robots met Build Your Own Robot of Micro:Bit of een introductie in de wereld van VR.

We bespreken graag de mogelijkheden om samen een passend programma op te stellen. De workshop biedt stap-voor-stap begeleiding zodat de deelnemers ieder op hun eigen tempo aan bod komen en alle materialen worden door ons meegenomen.