De stukgedanste schoentjes - Een sprookje van Grimm

Doelgroep
Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, (V)SO
Tijdsinvestering
in overleg
Genre
Theater, Literatuur
Kosten
op aanvraag
AANBIEDER

De verhalenverteller Mieke Aalderink

mieke.verhalen@home.nl
Tel. 06 50402386
www.verteller.com

Het verhaal van de twaalf prinsessen, die elke avond ongezien het paleis weten te verlaten, en op een geheimzinnige, verborgen plek hun schoenen stuk dansen. Het is ook het verhaal van de arme soldaat, die, gewond door de oorlog, zijn leven op het spel zet om het raadsel van die stukgedanste schoentjes op te lossen.

Een verhaal over eigenzinnige meiden, spanning en humor. Een sprookje vol fantasie, muziek, mysterie en dans.

Een boeiende vertelling van ruim een half uur voor leerlingen van de bovenbouw. Max. ca. 100 leerlingen per voorstelling.

In een aansluitende les zelf verhalen maken, woorden laten dansen, mee bewegen met het verhaal, verhalen laten leven, is een bijzondere activiteit die de verbeeldingskracht van de kinderen zal uitdagen.

Deze activiteit is klassikaal, de duur is in overleg.

Bezig zijn met verhalen is bezig zijn met taal, lezen, schrijven en luisteren. De verbeelding wordt geprikkeld, de fantasie uitgedaagd. Luisteren naar verhalen maakt betrokken en verbonden. Zelf een verhaal vertellen maakt zelfverzekerd en geeft plezier.

Over Mieke Aalderink
Mieke Aalderink is professioneel verhalenverteller.
Als jeugdbibliothecaris in de openbare bibliotheek was ze gespecialiseerd in leesbevordering en literatuureducatie, waarbij ze leerkrachten adviseerde en ondersteunde en educatieve projecten ontwikkelde en uitvoerde voor en in de klas.

Als zelfstandig verhalenverteller is Mieke inmiddels al jaren werkzaam in o.a. basisscholen waar ze vertelprojecten uitvoert en vertelvoorstellingen geeft.

Mieke heeft zich ontwikkeld tot verhalenverteller door lessen te volgen bij een groot aantal professionele vertellers. Naast de vertelopleiding bij Academie voor Woord, Muziek en Dans te Lier (België) volgde Mieke meerdere vertelcursussen.