De verhalenverteller – Verhalen in de klas

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, BSO, (V)SO
Tijdsinvestering
60 min. of meer
Genre
Theater, Literatuur
Kosten
op aanvraag afhankelijk van duur
AANBIEDER

De verhalenverteller Mieke Aalderink

Telefoon: 073 5324554 / 06 50402386
E-mail: mieke.verhalen@home.nl
Website: www.verteller.com

Een verhalenverteller grijpt je bij je kladden, houdt je op je stoel, laat je je oren spitsen. Sprookjes of ‘waar gebeurd’, kort of lang, een verhaal is een belevenis.

Mijn naam is Mieke Aalderink en ik ben verhalenverteller. Ik verzamel en vertel verhalen voor jong en oud.

Heel wat jaren heb ik gewerkt in de bibliotheek, hoofdzakelijk voor kinderen, individueel en in groepen, veelal in scholen. Leesbevordering, literatuureducatie, ontwikkelen van projecten rondom verhalen, een mooie uitdaging. Daar is me de kracht van verhalen ook steeds duidelijker geworden.

Toen ik de stap zette naar het ‘echte vertellen’, ontdekte ik het enorme genoegen van de luisteraar, de saamhorigheid in de groep, de rust, de kracht die uitgaat van een vertelling. Er is voelbaar contact tussen verteller en publiek. Een verhaal neemt je mee, laat je verdwijnen in je verbeelding, meeleven, mee zoeken naar de schat of vechten tegen de draak. Een verhaal geeft houvast en maakt nieuwsgierig.

Mijn repertoire is inmiddels een schatkamer aan verhalen. Van dierenverhalen tot mensensprookjes, van verhalen uit de jeugdliteratuur tot zelfgeschreven vertellingen, zijn ze goed te passen in de dagelijkse praktijk van het onderwijs.  Verhalen over Middeleeuwen, Romeinse tijd, De Tweede Wereldoorlog of Natuur zijn een mooie aanvulling op de lesstof. Onderwerpen als feest, water, ruzie, vriendjes, eten, durven, doen en meer maken passen in elke klas.

Veel verschillende professionele verhalenvertellers hebben mij onderwezen in de kunst en kunde van het vertellen in workshops en masterclasses. Ik volgde lessen aan de Vertelacademie en heb twee 3-jarige vertelopleidingen aan de Podiumacademie in Lier met succes afgesloten. Ik blijf leren, met plezier. Er is nog veel te vertellen.

Welkom op www.verteller.com voor verhalen en meer.