Deskundigheidsbevordering voor het team

Doelgroep
Leerkrachten
Tijdsinvestering
In overleg
Genre
Beeldend
Kosten
In overleg
AANBIEDER
BIK collectief

BIK collectief

T: 06-24518131
E: sanne_geboers@hotmail.com
W: www.bikcollectief.nl

Door de digitalisering van, en de snelle veranderingen in de maatschappij zijn de lesprogramma's flink aan het veranderen. Andere dingen worden belangrijker. Creativiteit zal een grotere rol gaan spelen in het onderwijs. Wij kunnen uw docententeam nieuwe idee├źn, technieken, benaderingen en vaardigheden aanreiken ter aanvulling op bestaande kennis. Ook kijken we hoe de creatieve lessen vakoverschrijdend kunnen worden, zodat het meer integreert in de bestaande lesstof. Door de reguliere lesstof ook beeldend te maken, zal het nog beter bijblijven bij de leerlingen.

We kijken naar de vele raakvlakken van de 21st Century Skills en het beeldende vak. We  kunnen bijvoorbeeld het onderwerp 'beoordelen van werkstukken' behandelen of we kunnen uw team laten ervaren hoe je op een speelse wijze kunstbeschouwing met de leerlingen kunt inrichten, enzovoorts. In overleg komen we tot een voor u interessante docententraining. Het hele team, of wie daarvan geïnteresseerd is, kan hier deel aan nemen.

Er worden vele tips gegeven en technieken en materialen uitgeprobeerd.

BIKcollectief heeft samen met Kinderkunstklas een reeks van basistrainingen ontwikkeld waarin vele aspecten belicht worden. Indien nodig kan deze aangepast worden aan de wensen van de school.