Filmworkshops

Doelgroep
Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8
Tijdsinvestering
Afhankelijk van de workshop
Genre
Foto, film, video
AANBIEDER
hollywood in de klas

Hollywood in de Klas

info@hollywoodindeklas.nl
0611410741 (filmcoach Filip)

www.hollywoodindeklas.nl
facebook.com/hollywoodindeklas
Instagram.com/hollywoodindeklas

Postbus 24119, 3007 DC Rotterdam

Hollywood in de Klas is in 2003 gestart als Brede School-project in Rotterdam. Er is sindsdien veel veranderd, maar het basisidee is gelijk gebleven: op een laagdrempelige en creatieve manier kinderen in het primair onderwijs film leren maken, waarbij de gemaakte films ook door neutrale kijkers worden gewaardeerd. In schooljaar 2019-2020 organiseerde Hollywood in de Klas samen met CultuurBox het eerste Boxtelse Unicef Kinderrechten Filmfestival, voor groepen 7-8. Bekijk op deze pagina het workshop aanbod van Hollywood in de Klas!

EINDFILM GROEP 8
GROEP: 8.  8 UUR, MAX 70 LEERLINGEN. KOSTEN: Zelfstandig: 145,-, met filmcoach: vanaf 995,-

Hollywood in de Klas maakt al sinds 2005 eindfilms in het primair onderwijs.
Een eindfilm met groep 8, als leuk en eigentijds alternatief is voor de traditionele afscheidsmusical groep 8, wordt alsmaar populairder en sluit perfect aan op de belevingswereld van de leerlingen. Met ons online lesmateriaal en filmeducatievezelfstandige scripts zijn leerlingen in staat om zelf een eindfilm te maken. Een filmcoach van Hollywood in de Klas op school die de film opneemt en monteert kan natuurlijk ook.

KINDERRECHTENFILM
GROEP: 6,7,8. 5 UUR, MAX 70 LEERLINGEN. KOSTEN: GRATIS 
Bij het “UNICEF kinderrechten filmfestival” krijgen leerlingen uit groep 6,7 en 8de kans om te leren over de kinderrechten, door zelf een speelfilm (kinderrechtenfilm) te maken over een kinderrecht dat zij belangrijk vinden. De leerlingen spelen zelf mee in de film, die wordt begeleid door onze filmcoaches en in première gaat op het populaire YouTube-kanaal van het filmfestival. Meedoen aan het kinderrechten filmfestival is gratis.

STOP-MOTION
GROEP: 5, 6,7,8. 100 MINUTEN, MAX 25 LEERLINGEN. KOSTEN: €350,-

Wallace en Gromit, Buurman en Buurman, Pingu… Een aantal zeer bekende animatieseries, waarbij gebruik gemaakt is van stop-motion! In deze workshop maken de leerlingen een zelfbedachte stop-motion animatie met bestaande of zelfgemaakte figuren. Hiervoor maken we gebruik van iPads van Hollywood in de Klas.

VLOGGEN
GROEP: 6,7,8. 120 MINUTEN, MAX 25 LEERLINGEN. KOSTEN: €350,-

Het kijken en maken van vlog’s, oftewel videoblogs is enorm populair. Vooral bij kinderen en jongeren, maar ook bij volwassenen. Bekende vloggers /YouTubers zijn Enzo Knol, Dylan Haegens, StukTV. Na een introductie over presenteren en het maken van een video bedenken ze een onderwerp. De leerlingen filmen én monteren hun vlog / YouTube-video zelf op iPads van Hollywood in de Klas. Natuurlijk kijken we aan het einde de vlogs met elkaar.

JUBILEUMFILM

ALLE GROEPEN. 2 DAGEN. KOSTEN: €1400,-
Opzoek naar een leuk idee om het jubileum te vieren van de basisschool, als deze een x-aantal jaar bestaat? Dit kan door het maken van een echte speelfilm, waarin ALLE leerlingen van de school een rol hebben. In de film “De tijdmachine” maken we een reis door de tijd, van de oprichting van de school, tot de viering van het jubileum. De film wordt op school in twee dagen opgenomen en daarna gemonteerd door Hollywood in de Klas. De filmpremière, compleet met rode loper en kinderchampagne maakt het jubileumfeest compleet.