Fotostrip maken

Doelgroep
Groep 7, Groep 8, VO
Genre
Foto, film, video
Kosten
55 euro exclusief
AANBIEDER
Nina Denaux

Nina Denaux - Kunst & educatie

Telefoon: 0630851551
Email: info@ninadenaux.nl
Website: www.ninadenaux.nl

De leerlingen maken hun eigen fotostrip tijdens deze workshop. We starten met theater- en fotografieles. De leerlingen leren over personages en het spelen van emoties. Ook gaan we kijken naar fotografie en film, de beelden leren ze te lezen en interpreteren. Ze worden zich bewust over verschillende fotografische begrippen, deze kunnen ze uiteindelijk toe gaan passen om hun fotostrip meer dynamiek en drama te geven. Spelenderwijs komen ze hier achter en passen dit toe.

Om een fotostrip te kunnen maken is er eerst een verhaal nodig. Wat voor genre is het, wie zijn de personages, waar speelt het verhaal zich af, wat is de boodschap en wat voor climax komt er in voor? Hiervoor gaan ze eerst een storyboard maken om na te denken over hoe ze hun verhaal in beeld willen brengen. Uiteindelijk word het storyboard omgezet in een fotostrip.

Deze workshop is toepasbaar bij ieder gekozen thema en sluit hiermee goed aan op de onderwijsstof.

Wat leren ze?
- Het mediabewustzijn van leerlingen wordt gestimuleerd.
-Leerlingen ontwikkelen hun communicatieve vaardigheden.
-Leerlingen leren beelden te interpreteren.
-Leerlingen leren fotografische begrippen toe te passen en een verhaal uit te werken in foto’s, deze leren zij samen te voegen tot een stripverhaal.
- De leerling leert samen werken als team waarin ieder zijn eigen taak en verantwoordelijkheid heeft


LET OP! Het is belangrijk dat de school computers ter beschikking heeft waar ze een programma op kunnen downloaden voor het vormgeven van het stripverhaal. De kinderen kunnen per drietal achter één computer werken.

*Er is een mogelijkheid om uiteindelijk een fotostripverhaal boek van de klas geleverd te krijgen. Hier zijn wel extra kosten aan verbonden (n.t.b)