Haal het museum je klas in met vier nieuwe gastlessen van Eye Filmmuseum

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, (V)SO
Tijdsinvestering
variërend 60 tot 100 minuten
Genre
Cultureel erfgoed, Nieuwe media
Kosten
zie tekst
AANBIEDER
logo eye filmmuseum

Eye Filmmuseum

Eye Filmmuseum, afdeling educatie
Telefoon: 020 758 2360
Email: educatie@eyefilm.nl
Website: www.eyefilm.nl

In deze actieve gastlessen voor alle groepen van het basisonderwijs, ontdekken de leerlingen samen met de museumdocent alles over filmtaal en erfgoed. De lessen zitten boordevol unieke, historische en hedendaagse korte films uit de collectie en creatieve opdrachten.

In de gastlessen van Eye Filmmuseum onderzoeken leerlingen film op een actieve manier. Via kijk- en maakopdrachten leren ze beter begrijpen wat ze zien en te verwoorden wat film met ze doet. Ze ontdekken dat film uit verschillende elementen bestaat – zoals verhaal, kleur, geluid en montage – en wat er allemaal komt kijken bij het maken van een film.

Beeldtaal: Leerlingen leren over de werking van beeldtaal en wat ze er zelf mee kunnen. Essentiële vaardigheden in de wereld van nu, waarin we dagelijks heel veel beelden zien en maken.

Filmisch erfgoed: Eye Filmmuseum is de schatbewaarder en het filmgeheugen van Nederland en laat leerlingen met deze gastlessen de waarde en betekenis van filmisch erfgoed zien.

Lessenreeks: De gastlessen zijn er voor iedere groep van de basisschool. Stap voor stap leren de leerlingen ieder schooljaar meer over film. De vier gastlessen sluiten op elkaar aan, bieden steeds meer verdieping en vormen zo een lessenreeks film.
21e-eeuwse vaardigheden: De onderzoekende en actieve opzet van de lessen maakt dat er veel ruimte is voor 21e-eeuwse vaardigheden als samenwerken, creativiteit, kritisch denken en probleemoplossend werken.

Kerndoelen: De gastlessen sluiten aan bij de volgende kerndoelen van Nederlands, Oriëntatie op jezelf en de wereld en Kunstzinnige oriëntatie: leren uitdrukken (2), historische bronnen (51), gevoelens en ervaringen uitdrukken (54), reflecteren op werk (55), kennis cultureel erfgoed (56).

Kosten:
Een koffer vol film, groep 1 en 2, duur 60 minuten, kosten € 120.
Animeer je klas, groep 3 en 4, duur 90 minuten, kosten € 145.
Net als in de film, groep 5 en 6, duur 90 minuten, kosten € 145.
Film voor de toekomst, groep 7 en 8, duur 100 minuten, kosten € 145.