HeartBeat

Doelgroep
Groep 7, Groep 8
Tijdsinvestering
zie inhoud aanbod
Genre
Dans, Muziek
Kosten
5,50 per lln.

Op zoek naar jezelf heb je de ander nodig om je aan te spiegelen. Wie ben ik, welke talenten heb ik en hoe wil ik dat anderen mij zien? Onderzoekend kom je steeds dichter bij jezelf, bij je eigen heartbeat.

Ken jij dat? Je hoort muziek en plots ben je vrolijk, je voelt weer wat je diep vanbinnen wil. Stilzitten lukt niet meer, je danst! HeartBeat is een wervelend dansconcert met vijf dansers van SALLY Dansgezelschap Maastricht, een spoken word artist en een live orkest met de mooiste muziek: van beroemde klassieke componisten als Bach en Beethoven tot eigentijdse muziekmakers.

Een jongen vindt zijn hartslag terug door dans en muziek. Deze zoektocht resulteert in een hartstochtelijk concert met muziek en dans waarin het gaat om het samenspel van dansers en musici, ieder met hun eigen instrument. Van welke muziek gaat jouw hart sneller kloppen? Of heeft de dans juist je voorkeur?

Het bezoek aan de voorstelling bestaat uit een voorprogramma met vijf mini-optredens van musici en dansers voor kleine groepen gevolgd door het dansconcert HeartBeat in de zaal. HeartBeat is gemaakt voor de doelgroep 10-14 jaar. Het gehele project daagt leerlingen uit om te onderzoeken waar hun hart sneller van gaat kloppen en stelt soms ongemakkelijke vragen: wat gebeurt er als je geen heartbeat hebt en als je die wel hebt, durf je je daar dan over uit te spreken?

Het digitale lesmateriaal bestaat uit muziek- en dansopdrachten die een beroep doen op het onderzoekend, creërend en reflecterend vermogen van de leerling. Daarmee gaan ze op zoek naar waar hun hart sneller van gaat kloppen, naar hun passie. In een persoonlijk logboekje beantwoorden ze vragen, maken ze opdrachten en beschrijven ze wat ze van de muziek en dans vinden. Een veilige manier om persoonlijke gedachten onder woorden te brengen.

Dit project is tot stand gekomen in samenwerking met SALLY Dansgezelschap Maastricht en Kunstloc.

philharmonie zuidnederland
dirigent Sander Teepen dans SALLY Dansgezelschap Maastricht choreografie Stefan Ernst Spoken Word Artist Sharon Harman Tekst Ferewe van Vugt

Tijdinvestering: het voorprogramma duurt 30 minuten, het concert 35 minuten. Daarnaast zijn er een aantal voorbereidende lessen en een reflectie les.

Data: Eindhoven Muziekgebouw vr 2 okt 10.15 en 13.00 u
Maximaal 300 leerlingen.