Het feest van de Hertog - Het Noordbrabants Museum - Alléén in maart/april 2020!

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, (V)SO
Genre
Beeldend, Theater, Cultureel erfgoed, Muziek
Kosten
80 euro
AANBIEDER
hnbm

Het Noordbrabants Museum

Reserveren kan via de website van het museum
Verwersstraat 41
's-Hertogenbosch

Muzikale theaterrondleiding voor groep 1 t/m 3! We gaan terug in de tijd... naar de pruikentijd van de 18e eeuw. Het is feest! Hertog Lodewijk Ernst van Brunswijk-Wolfenbüttel, woonachtig in het gouvernementspaleis (het huidige museum) viert zijn 25- jarig jubileum als Gouverneur van de stad ’s-Hertogenbosch. Helpen jullie mee met de voorbereidingen voor het feest?

Dansen & begroeten
In het Noord Brabants museum wordt de klas ontvangen door een hofdame en lakei van het paleis in de gele salon. Als onderdeel van de feestvoorbereidingen oefenen de leerlingen hoe ze in de 18e eeuw dansten en elkaar begroetten. Ook zijn er lakeien die getraind moeten worden om de boel te bewaken. Plots verschijnt er een museumbewaker ten tonele: 'Willen jullie wat minder geluid maken? We zijn hier namelijk in een museum!' De lakei en hofdame reageren verbaasd: 'Een museum? Dit is toch het paleis van de Hertog?'

De acteurs
Tijdens de rondleiding wordt de klas ontvangen door 4 verschillende personages, waarbij er een mix wordt gemaakt van professionele theaterdocenten, Buro Alsof en Ekt073 en theaterstudenten Artiest van het Koning Willem 1 College uit 's-Hertogenbosch.

Leerdoelen in verschillende kunstdisciplines
Met deze muzikale theaterrondleiding sluiten HNBM aan bij verschillende kerndoelen uit de doorlopende leerlijn cultuureducatie. In verschillende disciplines (drama, dans, muziek, beeldende kunst en cultureel erfgoed) werken we aan zowel het receptief, reflectief, creërend en analyserend vermogen van de leerlingen. 

Reserveren
Reserveren kan via het online boekingssysteem op de website van het museum. De kosten bedragen 80 euro per klas. Ben er snel bij want deze rondleiding wordt alleen in maart en april 2020 aangeboden!

Praktische informatie
Beschikbaarheid10, 11, 12, 17, 18, 19, 24, 25, 26 en 31 maart, 1, 2, 7, 8 en 9 april