H.K.H.P.P.P. (Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Palaver Poederneus)

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, (V)SO
Genre
Dans
Kosten
Lokaal Kunstmenu 2022-2023
AANBIEDER

LaMelis

Een kleurrijke dansvoorstelling over Prinses Palaver Poederneus en haar 2 bediendes. De Prinses beweegt zich groots, sierlijk, zelfverzekerd en met veel frutsels en fratsels. Maar hoe voelt ze zich werkelijk?

Welkom in de wereld van Prinses Palaver Poederdoos. Een wereld waarin de decadentie van vraatzucht zich uitkotst om nog meer te kunnen verorberen. Een absurdistische, uitvergrote wereld vol pracht en praal waarin de prinses haar thee drinkt aan haar XXL tafel, opgeluisterd door barokke bouquets en waar het serviesgoed barokke dansen uitvoert onder leiding van de hoog gepruikte Prinses Palaver Poederneus.

Zij is een hele nette, deftige, maar ook ontzettend bazige en arrogante dame. Vol hoogmoed bestiert zij de huishouding van haar poederpaleis. Haar bediendes doen alles voor haar en willen zijn zoals zij. Maar wat ze het liefst van alles willen hebben, zijn haar onbetaalbare gouden schoenen, want wie die heeft is van belang en doet er toe.

Maar is het wel zo leuk om de baas te zijn over iedereen? Zo helemaal alleen, in je ivoren toren, met al je mooie kleding en gouden schoenen? Hoe zou dit aflopen? Een hilarisch buitelsprookje over een weg naar geluk.

Over LaMelis
LaMelis is een modern, kleurrijk dansgezelschap uit 's-Hertogenbosch met als drijvende kracht de eigenzinnige choreografe/danseres/docent Helma Melis (1973). Zij tekent voor zowel de choreografie als voor het ontwerp van het decor, de kostuums en de muziekkeuze. Dit ‘totaalpakketje’ is meteen het handelsmerk van de zeer oorspronkelijke fantasievolle voorstellingen voor jong en oud van LaMelis (opgericht in 2000). In 2003 ontving zij de DANSprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord Brabant. Uit het juryrapport: "De keuze was niet moeilijk, omdat een danskunstenaar er qua eigenzinnigheid met kop en schouders bovenuit steekt. Haar werk wordt gekenmerkt door vitaliteit en een uitgekiend gevoel voor esthetiek. LaMelis grossiert in producties voor jong en oud, van grootschalig tot kortstondig, voor locatie, theater en festivals. In de werkwijze van Helma Melis ontstaan beeld, beweging en inhoud synchroon. De dans en de omgeving waarin die dans plaatsvindt, zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en de inhoud van de voorstelling is een optelsom van al deze elementen. De choreografe maakt een totaalconcept, dat alle elementen van de voorstelling omvat: decor, kostuums, dansmateriaal en zelfs een titel. Wanneer dit concept klaar is, beginnen de repetities met de dansers. Samen met hen wordt de voorstelling verder ontwikkeld en uitgewerkt. Door deze intuïtieve samenwerking verloopt de zeggingskracht, de communicatie via het lichaam van de dansers. De beelden die ontstaan zijn associatief, toegankelijk, energiek en humoristisch.