Illustratie

Doelgroep
Groep 5, Groep 6
Tijdsinvestering
minimaal 60 min.
Genre
Beeldend, Literatuur
Kosten
60 per uur, voorbereiding 15 minuten per les. Reiskosten 0,19 ct per/km.
AANBIEDER
Fenna Kruijsse buiten de lijntjes

Buro Buiten de lijntjes

Fenna Kruijsse
Kunstpedagoog I kindontwikkeling I advies 
instagram: @burobuitendelijntjes 

Een mooi verhaal of prentenboek kan niet zonder beeld: illustraties. Ook een boekcover, gedicht of kinderlied wordt vaak voorzien van tekeningen (en later evt. animatie).

In deze workshop van Buro Buiten de lijntjes gaan leerlingen zelf illustreren.
Of het uitgangspunt een boek, gedicht of lied is, bepaal je als school zelf. Ook de uiteindelijke vorm (poster, losse tekening, beeldverhaal) is bespreekbaar.

Materialen:
Er wordt binnen de workshop(s) veel aandacht besteed aan verschillend materiaalgebruik en technieken. Het is fijn als de school veel materiaal zelf heeft. Zelf meenemen kan ook als aanvulling en wordt dan gedeclareerd als materiaal kosten. 

Leerkrachten:
Zoals CultuurBox in principe altijd communiceert benadrukt ook Fenna Kruijsse (Buro Buiten de lijntjes) dat het erg waardevol is dat ook de leerkracht aanwezig is om de kinderen te helpen in hun proces. Dit kan vaak een leuke samenwerking zijn.
Mocht dit niet wenselijk zijn dan is het mogelijk om in overleg de eerste 1 a 2 lessen met leerkracht en verder zonder leerkracht te plannen. Dit laaste is dan met name om de kinderen te leren kennen i.s.m. leerkracht. Dit is goed voor het groepsproces en verwachting bij kinderen.