Interactieve voorleesvoorstelling Bananen zijn belangrijk

Doelgroep
Groep 5, Groep 6
Tijdsinvestering
45-50 minuten
Genre
Muziek, Literatuur
Kosten
op aanvraag
AANBIEDER

Ik keek net in mijn onderbroek en ik had me goeie zin want mijn linker- en mijn rechterbil die zaten er nog in!

Zo begint het optreden van Erik van Os. Erik brengt grappige liedjes, ontroerende versjes en mooie prentenboekverhalen.
Het leven zorgt vaak voor aangename verrassingen: niks aan doen. Maar wat als die verrassingen minder aangenaam zijn? Dan kun je best wat fantasie gebruiken. Met ogenschijnlijke eenvoud en subtiele humor in alle liedjes en verhalen komt Erik met originele ideeën om het leven een leuke draai te geven.

Erik begeleidt zichzelf op gitaar, ukelele, mondharmonica en banaan. Hij zingt en vertelt over Schatje en Scheetje, twee verliefde boeven die de hemel ophangen in hun cel; over Kees van Dijk, de dinosaurus die de toekomst kan voorspellen; over een eenzaam drolletje op zoek naar een vriendje; over neuzen vol snot en over reuzen in een restaurant. Verrassend én bekend, want in zijn voorstelling laat Erik ook liedjes horen, die je vast kent van Sesamstraat. Wie mee wil zingen, zingt lekker mee; wie liever luistert is ook van harte welkom. En het zou zomaar kunnen dat hij afsluit met: Op een dag riep mama blij verrast: ‘Wat knap, je hebt in bed geplast! Proficiat, hiep, hiep, hoera! Dat doet geen enkel kind jou na!

Voorleesvoorstellingen kunnen alleen plaatsvinden in een afgesloten ruimte. Aula van een school kan alleen als hier geen mensen in/uit lopen.