Kinderboekenweek 2022 Gi-Ga-Groe

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, (V)SO
Tijdsinvestering
in overleg
Genre
Theater, Literatuur
Kosten
in overleg
AANBIEDER

Verhalenverteller Mieke Aalderink

mieke.verhalen@home.nl
Tel. 06 50402386
www.verteller.com

Als jeugdbibliothecaris in de openbare bibliotheek was Mieke Aalderink gespecialiseerd in leesbevordering en literatuureducatie, waarbij ze leerkrachten adviseerde en ondersteunde en educatieve projecten ontwikkelde en uitvoerde voor en in de klas. Als zelfstandig verhalenverteller is Mieke inmiddels al jaren werkzaam in o.a. basisscholen waar ze vertelprojecten uitvoert en vertelvoorstellingen geeft. Mieke heeft zich ontwikkeld tot verhalenverteller door lessen te volgen bij een groot aantal professionele vertellers. Naast de vertelopleiding bij Academie voor Woord, Muziek en Dans te Lier (Belgiƫ) volgde Mieke meerdere vertelcursussen.

Voor de Kinderboekenweek 2022 Gi-Ga-Groen presenteert Mieke onderstaand aanbod.

Kereltje gaat op pad – kinderboekenweek Gi-Ga-Groen
Op een prachtig weitje aan een mooie sloot woont Kereltje. Bij zijn huis staat een appelboom en zijn vriendjes wonen er ook. Maar dan, op een dag, bedenkt Kereltje dat er vast nog veel meer te zien is, buiten, in de natuur. Iets anders dan een wei en een sloot en een appelboom. Hij maakt een kar en gaat op pad. De vrije natuur in. Van wei naar bos, van sloot naar zee. Wie gaat er met Kereltje mee?

Een interactief avonturenverhaal voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Het verhaal wordt afgewisseld met liedjes die de kinderen snel kunnen meezingen.

De wilde jongen en de Beer– kinderboekenweek Gi-Ga-Groen
In een ver land, in een klein dorp zoeken de mensen hun eten in het bos en op de berg. Manden vol.

Totdat er een monster opduikt op de berg. Een gevaarlijk beest dat al het eten van de berg en uit het bos opeet, verslindt, zodat er voor de mensen uit het dorp niks over blijft. Iedereen is bang, heel erg bang.

In het dorp woont ook ‘de wilde jongen’, Bodo, die alleen maar kan rennen en botsen en vallen, die alleen maar in bomen klimt en van rotsen springt. Bodo die helemaal niks kan …. Maar Bodo is níet bang.

Een bijzonder verhaal voor kinderen van 4-10 jaar over een kleine jongen, een dikke boom en een gevaarlijke beer

Nachtwandeling– kinderboekenweek Gi-Ga-Groen
Kalle’s opa woont midden in de natuur, in het bos aan het water. Er gaat geen normale weg naar toe. Als Kalle naar zijn opa wil, moet hij te voet, klimmend over boomstammen, springend over kreken en sloten. En de ene keer vindt hij dat helemaal fantastisch en de andere keer stapel knettergek.

Kalle brengt opa zo nu en dan wat boodschappen, op zijn vrije middag. Tot hij dat vergeet. Maar stel je voor dat nú zijn lucifers op zijn. Kalle besluit snel even te gaan, na school, moet kunnen. Maar aan het eind van het jaar is het heel vroeg donker. En vaak donker weer. En het kan nogal waaien, daar tussen de kreken. Het bos en opa’s verhalen die door Kalle’s hoofd blijven spoken, maken het een bijzonder avontuur…

Een spannende vertelvoorstelling voor kinderen van 9 – 12 jaar over een avontuurlijke jongen, een enerverende tocht door het donker en bijzondere verrassingen uit de natuur.

Voor groepen tot max. 100 leerlingen