Maak je eigen computergame met Kinect!

Doelgroep
Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, VO
Tijdsinvestering
1,5 - 2 uur
Genre
Nieuwe media
Kosten
Vanaf 250euro excl. reiskosten (à 0,19ct per km)
AANBIEDER
Beam It Up

Beam It Up

Telefoon:
0643496284

Email:
liselotte@beamitup.nl

Website:
www.beamitup.nl

Voor onze nieuwste workshop De Tijdmachine heeft Beam It Up speciaal software ontwikkeld voor de Microsoft Kinect, waardoor kinderen nu echt hun fantasie tot leven zien komen. In deze unieke workshop spelen ze namelijk niet alleen een game - met hun lichaam als gamecontroller! - maar ze bedenken en maken de game ook zelf. De workshop maakt van game-consumenten dus actieve deelnemers en medeontwikkelaars van de wereld waarin ze zoveel van hun vrije tijd doorbrengen: het gamen.

Kinderen verliezen zich wel eens in de virtuele wereld. Deze workshop biedt een zeer verrassende en vernieuwende manier om in een evenwichtig spel hun fantasie en creativiteit te combineren en echt onderdeel te worden van de door hen zelf ontwikkelde spectaculaire gamewereld. En doordat ze zichzelf ook direct live terug zien op een groot scherm, worden ze zich nog bewuster van hun bijdrage en krijgen ze een beter inzicht in de werkwijze van deze virtuele wereld.

Op deze manier sluit de workshop aan bij verschillende kerndoelen in het primair onderwijs, zoals bewegingsonderwijs, mens en samenleving en kunstzinnige oriëntatie. Maar het is ook een geweldige manier om kinderen met de mogelijkheden van de Microsoft Kinect en computeranimatie in aanraking te laten komen tijdens een workshop die uniek is in de wereld.