OGENSCHIJNLIJK - Leerjaar 1-2 vmbo

Doelgroep
VO
Tijdsinvestering
1,5 uur
Genre
Beeldend
Kosten
1,5 uur museumles met workshop € 90 per 16 leerlingen
AANBIEDER
hnbm

Het Noordbrabants Museum

Reserveer deze rondleiding via:
hetnoordbrabantsmuseum.nl

Hoe beïnvloedt wat je hoort ook wat je ziet? Hoe combineren geluiden die je dagelijks hoort met kunstwerken uit het museum? Past deze muziek goed bij het werk waar je naar kijkt? Kun je zelf een soundtrack van een kunstwerk maken? Met silent disco koptelefoons op worden leerlingen uitgedaagd om op onderzoek uit te gaan en de koppeling te maken tussen wat ze horen en wat ze zien.

Bij Ogenschijnlijk gaan leerlingen, als groep maar ook in duo's, aan de slag met het koppelen van geluiden en muziek aan beeldende kunst. Door het maken van verschillende kijk- en luisteropdrachten bekijken leerlingen de werken in het museum vanuit verschillende perspectieven. Geluiden uit het dagelijks leven die dan heel gewoon zijn, krijgen een hele nieuwe sound in de museumzalen.

Na het gedeelte in het museum gaan leerlingen in de workshopruimte aan de slag met het maken van een eigen soundtrack bij een gekozen kunstwerk.

WAT IS CLUB ZIEN?

Club Zien is een samenwerkingsverband tussen Het Noordbrabants Museum, Design Museum Den Bosch, Stedelijk Museum Breda, Van Abbemuseum Eindhoven en Museum Helmond. Het doel: de musea toegankelijker maken voor vmbo-leerlingen. Door het verbinden van kunst, cultuur, erfgoed, design, geschiedenis én educatie bieden we een plek die de verwondering, verbeelding en creativiteit van leerlingen stimuleert. Vanuit Club Zien wordt in nauwe co-creatie met leerlingen en docenten een waardevol en aantrekkelijk educatief aanbod ontwikkeld. Het aanbod sluit naadloos aan op de behoeften en belevingswereld van de leerlingen én op de leerdoelen en competenties van de schoolvakken.