Op stap met Jet en Jan, Jong in 1910

Doelgroep
Groep 5
Tijdsinvestering
twee weken
Genre
Cultureel erfgoed
Kosten
2,50 per leerling
AANBIEDER

Erfgoed Brabant

De leskist wordt uitgeleend door CultuurBox
Voor reserveren neem even contact op via:
info@cultuurbox.eu
T: 06 - 50553099

Leven in de tijd van Ot en Sien: dit komt in iedere lesmethode geschiedenis aan bod. Maar waarom zou je dit thema uit een lesboek behandelen? Het is toch veel leuker en leerzamer om het te verplaatsen naar de geschiedenis van de woonplaats van de leerlingen zelf?

'Op stap met Jet en Jan' is opgebouwd rond het voorleesverhaal van Jet en Jan. Aan de hand van deze twee leeftijdgenootjes maken de kinderen kennis met thema's als kleding, wonen, school, de buurt, eten, spelen en werken in 1910.

Het activiteitencircuit vindt plaats in het Wasch en Strijk Museum in Boxtel. Het project kan alleen in combinatie met het Museum worden gedaan. In het activiteitencirquit gaan de leerlingen aan de slag met oude voorwerpen, die in het voorleesverhaal aan de orde komen. Ze gaan bijvoorbeeld zelf de was doen, koffie malen, schoonschrijven op een leitje en sokken stoppen.

Na het activiteitencirquit wordt het verhaal op school vervolgd, zodat het project een afgerond geheel vormt. Het project voor leerlingen van groep 5 is ontwikkeld door Erfgoed Brabant.