Respectdag

Doelgroep
VO
Genre
Theater, Muziek
Kosten
in overleg
AANBIEDER

cabaretvoorstelling en eigen respectrapvideoclips maken. De Respectdag is een creatief, zinvol en humoristisch samenwerkingsproject, waarbij leerlingen via een cabaretvoorstelling en workshops op school hun eigen videoclip maken over respect.

TIJDGEEST voorstelling:

‘Is het veilig?’ Zo begint Tijdgeest - een spannende muzikale cabaret-voorstelling over veiligheid, hiphop & respect. Heftig en met veel humor. Snel, actueel en scherp!

Via de geschiedenis van hiphop komt de cabaretier tot de conclusie: ‘Ik denk dat als er meer respect zou zijn in de wereld, een hele hoop zooi niet was gebeurd. Nooit was gebeurd. Ik geloof zelfs dat die twintowers  er nog hadden gestaan!’

Voorafgaand aan de voorstelling geeft OOGPUNT per klas een inleidende interactieve les waarin de leerlingen zelf input geven voor de voorstelling.

 

RESPECTRAP workshops:

Na de voorstelling gaan de leerlingen hun eigen respectrap-videoclip maken. De leerlingen vormen crews en denken samen na over hun respect-onderwerp, gerelateerd aan de voorstelling. Hierover schrijven ze een rap of gaan ze zingen. Ze werken aan hun presentatie en worden daarna per crew gefilmd. Het geluid wordt ook nog apart opgenomen in een échte geluidsstudio op school! Uiteindelijk heeft de klas een eigen verantwoorde, doordachte, maar zeker ook vette rapvideoclip gemaakt over respect. Met hiphop als de voertaal. De beat als de basis. En drama & dans om het geheel lekkerte laten flowen!