Roestig Riddertoernooi

Doelgroep
Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, (V)SO
Genre
Muziek, Literatuur
Kosten
in overleg
AANBIEDER

Verteller in de klas voor de leerlingen en riddertoernooi in speelzaal door de leerlingen. Een mix van literatuur, muziek, sportief spel en heel veel humor. Receptief en actief.

Dit project begint met het beeldende verhaal ‘Koenibald & Aldibert en de roestige ridderregels’. Koenibald is een niet zo nozel dik riddertje en Aldibert is zijn edel ros. In het verhaal zoeken ze samen naar de roestige ridderregels en ontmoeten woergschlangen, superman, de regerende dwergwerpkampioen en draken (of zijn t nou kikkers?!)...

Groot geprojecteerde, eigengemaakte illustraties verbeelden dit avontuur (ism Tante Beun illustratie). Het verhaal is speciaal voor dit project door OOGPUNT geschreven, wordt op een cabareteske manier verteld en begeleid door gitaar en zang.

Na het verhaal nemen de leerlingen zelf deel aan het roestige riddertoernooi. In 4 teams leren ze sportief samenwerken, eigen talenten ontdekken en positief omgaan met winst en verlies. Dit door middel van diverse, aan het verhaal gekoppelde toernooispelen, zoals o.a. dwergwerpen, wurgslangen trekken, dollelanssteken en keutelmikken. Iedere deelnemer ontvangt een diploma. Maar welke groep neemt uiteindelijk de enige echte roestige ridderprijs in ontvangst?