Spraakwater

Doelgroep
Groep 6, Groep 7, Groep 8, (V)SO
Genre
Theater, Muziek
Kosten
in overleg
AANBIEDER

Creatief en zinvol samenwerken over bewustwording omtrent water, milieu, klimaatadaptatie en duurzaamheid.

Het project begint met een interactieve cabaretvoorstelling over verschillende kanten van water en ons milieu. Heel groot: van h2o tot blauwe planeet, van tsunami’s tot waterschaarste. Maar ook dichtbij: 'draai je kraan goed aan', 'gooi je afval niet op straat' en 'maak je schoolplein en je tuin meer groen'.

Op een cabareteske wijze worden ook heftige en ingewikkelde onderwerpen toegankelijk gemaakt. Tevens is de voorstelling een humoristische inleiding in hiphop, rap en zang ter voorbereiding op onderstaande rapworkshops.

Na de voorstelling gaan de leerlingen hun eigen SpraakWater-videoclip maken. De leerlingen vormen crews en denken samen na over hun onderwerp, gerelateerd aan de voorstelling. Hierover schrijven ze een rap of gaan ze zingen.

Ze werken aan hun performance en worden daarna per crew gefilmd. Het geluid wordt ook nog apart opgenomen in een échte geluidsstudio op school! Uiteindelijk heeft de klas een eigen duurzame, verantwoorde, doordachte, maar zeker ook vette rapvideoclip gemaakt over water, milieu, klimaat en duurzaamheid! Met hiphop als de voertaal. De beat als de basis. En drama & dans om het geheel lekker te laten flowen!

De videoclips zijn in principe openbaar op ons Oogpunt Youtube kanaal te zien.