Tijdgeest

Doelgroep
Groep 6, Groep 7, Groep 8, (V)SO
Genre
Theater
Kosten
in overleg
AANBIEDER

Is het veilig? Ik weet niet of het nog veilig is...Ik lees het nieuws: 'Jongen doodgeschoten door de politie’ - hij wilde alleen maar zijn ID-kaart pakken, maar de politie was getipt dat hij een wapen had.‘Grensrechter gedood’ - onder de ogen van zijn zoon is hij doodgetrapt door jongens van 15 en 16. Met een voetbalschoen tegen z’n slaap...

Ik denk dat als er meer respect zou zijn in de wereld, een hele hoop zooi niet was gebeurd. Nooit was gebeurd. Ik geloof zelfs dat die twintowers er nog hadden gestaan!

​​Zo begint Tijdgeest - een spannende muzikale cabaretvoorstelling over veiligheid, hiphop & respect. Heftig en met veel humor. Snel, actueel en scherp!

De cabaretier ontdekt dat hiphop ook gaat over respect. Via typetjes met dikke accenten en absurde muzikale acts wordt de geschiedenis van hiphop van de jaren '70 tot nu behandeld. Maar ook in de hiphop ging het mis: 2 wereldberoemde rappers zijn vermoord. Het begon met een geintje, een diss. En dissen kan leuk zijn, maar je moet wel weten hoe ver je kunt gaan. Er is een grens.

En als mensen elkaar niet begrijpen door verschil in geloof, taal of gebruiken, gaat het mis. Dat los je alleen op door respect! Voorafgaand aan de voorstelling geeft de cabaretier per klas een inleidende interactieve les waarin de leerlingen zelf input geven voor de voorstelling.