Together We Are Strong

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, VO, BSO, (V)SO
Tijdsinvestering
1 uur per week
Genre
Dans, Muziek
Kosten
10,- euro per week
AANBIEDER
Cultuurbox Cultuuraanbod voor Boxtel

The Star Company

Meer info en reserveren:
Inge van den Biggelaar

Telefoon: 0621240063

Email:ingeving@hotmail.com

Website:www.thestarcompany.nl

Kinderen die lekker in hun vel zitten maken gemakkelijker vrienden, durven meer en staan in hun kracht. The Star Company is een jaarlijks terugkerend muziek- en dansproject waarbij plezier en samenwerken centraal staan. We geven groepslessen op het gebied van zang, dans en acteren.Tijdens de lessen is de sociaal-emotionele ontwikkeling hét uitgangspunt.

Doordat de kinderen tijdens de lessen iets doen waar ze plezier in hebben, waar ze goed in zijn en waarin ze merken dat ze steeds beter worden, is het ons streven om een positiever zelfbeeld te ontwikkelen. Het vergroten van het zelfvertrouwen is, naast alle 'skills', de grootste winst die kinderen kunnen behalen wanneer ze deelnemen aan The Star Company.

Speciaal voor de gelegenheid wordt een lied geschreven dat de kinderen uiteindelijk gaan opnemen in een muziekstudio.

Ook wordt er een videoclip opgenomen waarin de kinderen de choreografie, die hen wordt geleerd, laten zien. En alsof dat nog niet genoeg is, worden er ook persmomenten en optredens gepland en sluiten we het project af met een concert. Tijdens het traject ervaren kinderen dat ze er mogen zijn, dat ieder kind uniek is, alle kinderen hun eigen talent hebben en dat je met een groep leeftijdsgenoten iets ontzettend moois kan maken en ook nog eens een te gekke tijd kunt beleven.

De opbrengsten van het project gaan naar Stichting Het Vergeten Kind; een stichting die zich inzet voor de 38.000 kinderen in ons land die verblijven in opvanglocaties, omdat ze niet meer thuis kunnen wonen. Er is vaak onvoldoende geld voor speelmogelijkheden of traumabehandeling. Met dit project willen wij een positieve bijdrage leveren aan het leven van deze kinderen.

Begeleiding bij de schoolmusical: De eindmusical is een mooie afsluiting van groep 8. Het is een vak apart om met een ongetrainde groep in korte tijd een leuke musical neer te zetten maar ik vind dit superleuk om te doen! Tijdens de schoolmusicalbegeleiding krijgen de leerlingen handvatten aangereikt, o.a. zang- en acteertechnieken, microfoontecniek, articulatie, houding, beweging, presentatie en het gebruik van de ruimte. De begeleiding is in overleg met de school.

Duurzaamheid: In 2020 zijn we met een klimaatproject gestart met als doel bewustwording. Tijdens de lessen worden de kinderen meegenomen in het duurzaam denken, duurzaamheid, in het klimaatprobleem en in het recyclen. Voor dit project hebben wij een lied geschreven met een dans erbij. Mocht de school dit willen dan kan ik dit meenemen in de lessen. De kinderen leren dan ook het lied en de dans.

Over juf Inge
Mijn naam is Inge van den Biggelaar. Ik woon in het pittoreske Brabantse dorp Liempde en geef sinds 2010 zang-, muziek- en musicalles aan kinderen en jongvolwassenen in de leeftijdscategorie van 5 tot 19 jaar (en plus).
In Boxtel werk ik samen met mijn partner in onze muziekstudio. Daar geven we zangles, pianoles, gitaarles, acteer- en musicalles en bewegingslessen. Tevens componeren en produceren wij liedjes voor artiesten.

Lesgeven is één van mijn passies. Kinderen iets leren en hen ondersteunen en begeleiden om hun interesses en talenten te ontdekken is het mooiste wat er is. Passie is uniek voor elk kind en is de bron van interesse en enthousiasme.
De sleutel tot het vinden van een passie is het opdoen van ervaringen en daar wil ik graag aan bijdragen.
Doordat de kinderen tijdens de lessen iets doen waar ze plezier in hebben en waarin ze merken dat ze steeds beter worden, ontwikkelen ze een positiever zelfbeeld en vergroten ze hun zelfvertrouwen.