Together We Are Strong

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, VO, BSO, (V)SO
Tijdsinvestering
1 uur per week
Genre
Theater, Dans, Muziek
Kosten
10,- euro per week
AANBIEDER
Cultuurbox Cultuuraanbod voor Boxtel

The Star Company

Meer info en reserveren:
Inge van den Biggelaar

Telefoon: 0621240063

Email:ingeving@hotmail.com

Website:www.thestarcompany.nl

Kinderen die lekker in hun vel zitten maken gemakkelijker vrienden, durven meer en staan in hun kracht. The Star Company is een jaarlijks terugkerend muziek- en dansproject waarbij plezier en samenwerken centraal staan. We geven groepslessen op het gebied van zang, dans en acteren.Tijdens de lessen is de sociaal-emotionele ontwikkeling hét uitgangspunt.

Doordat de kinderen tijdens de lessen iets doen waar ze plezier in hebben, waar ze goed in zijn en waarin ze merken dat ze steeds beter worden, is het ons streven om een positiever zelfbeeld te ontwikkelen. Het vergroten van het zelfvertrouwen is, naast alle 'skills', de grootste winst die kinderen kunnen behalen wanneer ze deelnemen aan The Star Company.

Speciaal voor de gelegenheid wordt een lied geschreven dat de kinderen uiteindelijk gaan opnemen in een muziekstudio.

Ook wordt er een videoclip opgenomen waarin de kinderen de choreografie, die hen wordt geleerd, laten zien. En alsof dat nog niet genoeg is, worden er ook persmomenten en optredens gepland en sluiten we het project af met een concert. Tijdens het traject ervaren kinderen dat ze er mogen zijn, dat ieder kind uniek is, alle kinderen hun eigen talent hebben en dat je met een groep leeftijdsgenoten iets ontzettend moois kan maken en ook nog eens een te gekke tijd kunt beleven.

De opbrengsten van het project gaan naar Stichting Het Vergeten Kind; een stichting die zich inzet voor de 38.000 kinderen in ons land die verblijven in opvanglocaties, omdat ze niet meer thuis kunnen wonen. Er is vaak onvoldoende geld voor speelmogelijkheden of traumabehandeling. Met dit project willen wij een positieve bijdrage leveren aan het leven van deze kinderen.