Urban voorstelling

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, VO, BSO, (V)SO, Peuters
Tijdsinvestering
30 min of meer
Genre
Beeldend, Dans, Literatuur
AANBIEDER
Dukebox

DUKEBOX (i.s.m. Kings of Colors, CypherHQ)

Meer informatie via CultuurBox

Breakdance, Graffiti en Spoken Word; deze drie vette urban disciplines in één voorstelling! Maar wat zijn deze disciplines nou? En wat kun je er eigenlijk mee doen? Hoe begin je ermee? Hoe wordt je er beter in? Hoe uit je jezelf ermee?

Deze urban voorstelling geeft antwoorden op bovenstaande vragen, door in een fantastische mix van de disciplines en onderwerpen te illustreren wat de mogelijkheden zijn. Urban disciplines zijn over het algemeen disciplines die de jeugd van tegenwoordig erg aanspreken en waar zij zich goed mee kunnen identificeren. De voorstelling is erop gericht om de leerling te inspireren en ertoe aan te zetten om zichzelf ook creatief te ontplooien.

De voorstelling gaat over ‘Talentontwikkeling/Zelfontplooiing’ en ‘Onze Gedachten’.
‘Talentontwikkeling’ als vertaling van de zelfontplooiing die ieder mens van kinds af aan doorloopt; en ‘Onze Gedachten’ als klankbord gedurende onze ontwikkelingsreis.
Middels de drie disciplines worden deze onderwerpen verkend en worden de leerlingen meegenomen in de urban wereld en al haar creatieve vormen. De voorstelling is geschikt voor de basisschool, het speciaal onderwijs en het voortgezet onderwijs.
(De voorstelling wordt aangepast naar niveau/leerjaar).

Aanvullende workshops
De urban voorstelling is los te bewonderen, maar maakt oorspronkelijk deel uit van een pakket inclusief workshops over de verschillende disciplines, die tentoongesteld worden in de voorstelling.
Deze workshops, op instap-niveau, zijn bedoeld voor de leerlingen om kennis te maken met de disciplines uit de voorstelling.
De spelers uit de voorstelling zijn ook professionele docenten met zeer veel ervaring. Leerlingen worden op een speelse manier uitgedaagd om in een workshop hun creativiteit te stimuleren en hun fantasie te verkennen. Dit gaan ze doen middels de inzet van die disciplines. Hetgeen wat ze nieuw leren, alsook het proces dat ze doorlopen, zijn beide deel van hun eigen zelfontplooiing.

Deze urban voorstelling is een samenwerking tussen Zinnig Zuiden, Kings of Colors, CypherHQ en DUKEBOX.