Urban workshops

Doelgroep
Groep 1-2, Groep 3, Groep 4, Groep 5, Groep 6, Groep 7, Groep 8, VO, (V)SO, Leerkrachten
Tijdsinvestering
in overleg
Genre
Beeldend, Dans, Muziek, Literatuur
Kosten
op aanvraag
AANBIEDER
Dukebox

stichting DUKEBOX

info@dukebox.nl
www.dukebox.nl

Urban is hot en urban is hip. Het grootste deel van de jongeren interesseert zich in urban en is daar in de vrije volop mee bezig. Van muziek tot sport, tot creatieve uitingen. Urban trekt jongeren aan, inspireert jongeren en zet hen in beweging. Om deze reden biedt Stichting DUKEBOX in samenwerking met verschillende urban partijen het aanbod ‘Urban Workshops’. Scholen kunnen een keuze maken om een programma af te nemen waarin de jeugd kan proeven van deze urban wereld. De docenten en hun aanbod prikkelen de fantasie en creativiteit van de jeugd.

Waar de kernwaarden van urban draaien om respect, acceptatie van iedereen en gelijke kansen, zijn deze workshops een perfecte optie om jeugd te inspireren en een maatschappelijke normen en waarden mee te geven: ‘omkijken naar je medemens’.

De workshops zijn af te nemen als een totaal pakket (in overleg bepalen we de exacte details), maar ook los te boeken afhankelijk van welke discipline men wil. De hoeveelheid, data, tijden en locaties kunnen we in locatie met de school afstemmen.

Dus, wil je als school jouw leerlingen blootstellen aan een experience waar positiviteit, empowerment en het ontdekken van je eigen kunnen centraal staan?; boek dan snel deze workshops en laat jouw jeugd zichzelf verder ontwikkelen.

Voorbeelden van lessen:
Spoken Word: Gesproken woord waar de nadruk ligt op de voordracht. Taal en ritme staan centraal.
Rap: Je leert stap voor stap hoe je een raptekst schrijft en hoe je zo jouw eigen tekst schrijft. Samen met de groep wordt één hiphopsong gemaakt. Zo ontdek je samen hoe een goede song in elkaar zet. Ook wordt er aandacht besteed aan stemgebruik, microfoontechniek en stageperformance. We sluiten natuurlijk af met een optreden van jouw eigen song. 
Graffiti: De graffiti kunstenaar gaat met je aan de slag om een eigen kunstwerk te maken. De leerlingen leren op een andere manier creatief te denken en kunst maken.
Dans: Door de jaren heen heeft de urban danswereld meerdere dansstijlen ontwikkeld. De muziek is met de jaren steeds meer veranderd en de dansstijlen zijn daarin meegegaan. Zo heb je tegenwoordig de dansstijlen: Hip Hop, Popping, Locking, House Dance, Afro Dance etc.Tijdens de workshop leren de leerlingen te luisteren naar muziek en hoe de muziek hun lichaam in beweging brengt. Ze leren met zelfvertrouwen te staan en expressies te uiten.
Showcases: Demonstraties, Shows of Theatershow (eventueel op maat). Neem contact op voor meer informatie.    
Dag(deel) vullende programma’s: Vossenjacht, Urbanlicious.
Zaalhuur: vraag naar de mogelijkheden.