Coen Blokx

Na een mislukte blokfluitcarrière start Coen (21-8-1974) op 7-jarige leeftijd bij Tonn van de Veerdonk als leerling van de slagwerkgroep van Harmonie T.O.G. waar hij in de ban raakt van het trommelvirus. Na twee jaar trommelen maakt de oefenpad plaats voor het drumstel en belandt Coen tijdens zijn middelbareschooltijd in zijn eerste bandje.

Tijdens deze periode neemt hij ook de beslissing om zijn vervolgstudie volledig aan de muziek te wijden en zodoende besluit hij toelatingsexamen aan het Rotterdams Conservatorium te doen. Eenmaal aangenomen volgt Coen lessen bij Fred Krens, Peter Ypma en Hans van Oosterhout. Tijdens zijn studie speelt hij onder andere met Jan Akkerman, Thijs van Leer, Henk Westbroek en Bluestopper Magic Frankie. Ook start hij zijn eigen lespraktijk en komt hij na zijn afstuderen in 1999 weer terug naar het Brabantse land om te gaan samenwerken met zijn oude meester Tonn waarbij de oprichting van drumschool Rhythm Impact een feit wordt.

Buiten het verzorgen van drum- en percussielessen stort hij zich tevens op het geven van workshops in het onderwijs en het bedrijfsleven. Ook start hij met het dirigeren van slagwerkgroepen waaronder Muziekvereniging Sint Willibrordus Esch, waar hij tot op heden nog steeds werkzaam is. Daarnaast is Coen al sinds 1999 vaste kracht bij de band ’Saxotones Groovemission' en vanaf 2014 drummer van Nederlands vrolijkste folkband 'Pater Moeskroen'.

Gaandeweg is Coen zich steeds meer gaan specialiseren in het doceren aan bijzondere doelgroepen. Zo is hij regelmatig als gastdocent te vinden in het speciaal onderwijs en draait hij sinds kort ook bijzondere muziekprojecten binnen de ouderenzorg. Ondanks zijn drukke agenda staat Coen altijd open voor nieuwe ideeën en uitdagingen!

Beschikbaarheid: in overleg

Tarieven: op aanvraag

Slagwerkstudio Coen Blokx/Rhythm Impact

Kalmoes 2
5258 BZ te Berlicum

tel. 06 50291717
email: coen@rhythmimpact.nl
www.rhythmimpact.nl

kvk 17123982