Dave Hanhart

Op mijn 7e kreeg ik van mijn vader een melodica en daarmee is het begonnen. Op mijn 10e ging ik op orgelles en op diezelfde muziekschool (Grosveld Tilburg) ben ik vanaf mijn 19e les gaan geven. Ik gaf daar les in keyboard, orgel, piano, blokfluit, theorie, bandcoaching. Leeftijd van 5 tot 70 jaar en heb daar veel leerlingen zien opgroeien. Na het Rotterdams conservatorium ben ik ook les gaan geven op het Factorium Tilburg en wel de afdeling MusicAllFactory-jongeren. Daar deed ik de koorlessen, solfège en de muzikale leiding bij de voorstellingen.

Belangrijk vind ik dat een leerling zich ontwikkelt vanuit zijn/haar eigen beleving voor muziek. De eerste les zeg ik altijd “speel eens wat”. Ze hebben altijd wel iets van iemand geleerd of zelf uitgezocht. Van daaruit ga ik door. Ik zeg ook altijd, “je hoeft geen noten te kunnen lezen om muziek te kunnen maken maar het is gewoon heel handig”. Op die manier probeer ik toch een gedegen les op te bouwen waar ze later lang plezier van mogen hebben. Verder inspelen op wat tegenwoordig allemaal via o.a. YouTube beschikbaar is.

Joris kwam op zijn 8e bij mij voor een proefles. Hij was erg gesloten mede door zijn autisme spectrum. Het lukte niet om hem ook maar iets te laten spelen. Uiteindelijk ben ik zelf achter de piano gaan zitten en speelde voor hem liedjes van de Efteling die ik hem dan liet raden. Hij is nu 22, studeert Japans in Maastricht en speelt nog steeds. Tot zijn 18e wekelijks les gehad en nu tussendoor een lesje als hij thuis is.

Motiveren, stimuleren, waarderen en contact maken.

Beschikbaarheid: Maandag t/m vrijdag

Tarieven: op aanvraag / Modern Classic Music School