Eleanor de Groot

Eleanor de Groot is opgegroeid in een muzikaal gezin, met een muziekpraktijk aan huis waar haar moeder pianoles gaf en zelf ook speelde.
Op 8 jarige leeftijd begon Eleanor aan AMV-lessen (Algemene Muzikale Vorming) en blokfluit. Daarnaast deed zij ook aan klassiek ballet. Na de middelbare school ging zij aanvankelijk naar de dansacademie, terwijl zij nog steeds ook haar muziek erbij bleef volgen, met name blokfluit maar ook als bij-instrument piano en gitaar.
Na 2 jaar aan de dansacademie te hebben gestudeerd stapte Eleanor over naar het Conservatorium (muziekvakopleiding) om definitief muziek te gaan studeren in plaats van dans. Eerst besloot Eleanor om in Den Haag aan het Koninklijk Conservatorium te studeren. Daar kwam zij voor hoofdvak blokfluit terecht bij Michael Barker. Later rondde zij deze hoofdvakstudie af in Tilburg aan het Brabants Conservatorium (tegenwoordig: Fontys Fontys Hogeschool voor de Kunsten) bij Pieter van Veen.
Na haar studie heeft zij in Engeland Masterclasses gevolgd, en AMV cursus, in Nederland vergelijkbaar met de Gehrels muziekopleiding, gevolgd door een stage op de Primary Schools in London.
Daarna heeft Eleanor ook nog talloze andere muziekcursussen en masterclasses gevolgd in oude muziek en kamermuziek in binnen en buitenland .

Thans is Eleanor voornamelijk werkzaam als docent blokfluit o.a. Phoenix Veghel,Schijndel, Sint Oedenrode, MéDèZ, Sint Michielsgestel , Regionale Muziekschool Den Bosch Rosmalen naast het les geven treedt Eleanor ook regelmatig als Uitvoerend Musicus op Altviool en Blokfluit

Beschikbaarheid: in overleg

Tarieven: op aanvraag

Eleanor de Groot

van Tuijllaan 30
5481 RB Schijndel

tel. 073-5479938 / 06-49675232
email: music-woman@hotmail.com

www.muzebox.nl