Homepage

Boxtels Unicef Kinderrechten Filmfestival geopend!

Om 9.45u vanochtend was SBO HUB Boxtel getuige van een speciaal moment: het Boxtels Kinderrechten Filmfestival werd namelijk geopend! Wethouder van onderwijs en cultuur Marusjka Lestrade gaf in de klas het officiele startsein voor de filmwedstrijd.

Op alle scholen wordt de start van het festival vandaag op eigen wijze gevierd. Vanaf nu gaan alle groepen 7-8 in Boxtel films bedenken met het thema Kinderrechten. Ze hebben hiervoor tot en met zondag 2 februari a.s. de tijd voor. Dan wordt gestart met filmen. De beste films worden op 6 april 2020 vertoond tijdens een premiere in Theater a/d Parade in 's-Hertogenbosch.


Het was best wel even spannend maar Gijs en Charlotte deden het geweldig in de rol van reporter!
De leerlingen van HUB zijn uitgekozen om samen met Omroep Dommelland verslag te doen van het Boxtelse Filmfestival.

Nadat in de klas een videoboodschap te zien was van Filmcoach Freek (Hollywood in de Klas & producent van het landelijke KRFF), waarin ook Klaasje van K3 te zien was, wisten hun klasgenoten wat er de komende maanden zou gaan gebeuren. ...Een perfect moment voor Gijs en Charlotte om eens even te polsen of iedereen er zin in heeft! En, om te vragen wat iedereen al wist van Kinderrechten!

Ook de wethouder werd natuurlijk even flink aan de tand gevoeld, want, we weten dat zij al langer vindt dat er aandacht moet worden besteed aan Kinderrechten maar, waaróm vindt zij dat zo belangrijk?
En, is de wethouder zelf eigenlijk een beetje creatief?

30 jaar Kinderrechten
De start van het festival valt niet toevallig samen met de viering van de 30ste Internationale Dag van de Rechten van het Kind.
Kinderrechtenorganisatie Unicef viert dit vandaag met de Grootste Kinderrechtendag Ooit. Aan deze speciale lessen over Kinderrechten doen vandaag wereldwijd kinderen mee.
Zo ook basisschool de Beemden waar onze reporters uiteraard ook even een kijkje gingen nemen en vragen konden stellen aan leerlingen én Unicef zelf.

Het filmverslag kun je binnenkort bekijken op onze website!
Hieronder kun je alvast de videoboodschap van Filmcoach Freek terug zien.

Ga naar het fotoverslag van de opening!

Hallo, wij zijn het team van CultuurBox!

CultuurBox is dé onafhankelijke bemiddelaar die verbindingen tot stand brengt tussen het onderwijsveld en de culturele sector in de gemeente Boxtel.Samen werken we aan kennis over- én inzicht in cultuureducatie voor trap 1 (inschools), trap 2 (naschools) en trap 3 ( doorverwijzing op het gebied van specialisatie naar de vrije markt). Het team van CultuurBox bestaat uit: Gerry Roche en Eefje van Boxtel.

Samen werken we aan de uitvoering van onze passie: ontwikkelingskansen van kinderen en jongeren vergroten, waarbij er vooral aandacht voor talentontwikkeling mag zijn uitgaande van de competenties van de Cultuur Loper, namelijk het onderzoekend, reflecterend en creërend vermogen. Onze kernwaarden zijn: transparantie, onafhankelijkheid, creativiteit, inspiratie, passie en dienstverlening.

Gerry Roche

Gerry is de netwerker, verbinder en pionier, die werkt vanuit intuïtie, gevoel en betrokkenheid en van daaruit verbindingen maakt tussen scholen en cultuuraanbieders. Ze is een levensgenieter die houdt van lekker eten, het buitenleven én reizen! Gerry houdt zich bezig met financiën, begeleiding van de scholen in Boxtel, netwerkt er flink op los om zo kansen en mogelijkheden te creëren en werkt met grote regelmaat samen met collega’s van Stichting Brede Scholen Boxtel, KunstLoc, Gezamenlijke Marktplaatsen Maas en Meierij en Plaza Cultura.

Eefje van Boxtel

Eefje ondersteunt Gerry op alle mogelijke gebieden maar met name op het vlak van administratie, pr en communicatie. Met haar achtergrond als docent beeldende vorming en illustratrice is zij een creatieve toevoeging aan het team. Haar focus ligt op kwaliteit, efficiëntie en een persoonlijke benadering. Op de werkvloer mag daarbij voor haar plezier en de nodige humor zeker niet ontbreken!

Docenten