Creatieve afsluiting met de KIS-ICC werkgroep

Wat een heerlijke creatieve afsluiting van het schooljaar hadden we met de KIS-ICC werkgroep!

Ieder jaar probeert CultuurBox de KIS-ICC-ers van de scholen te verrassen met een bedankje voor de prettige samenwerking met elkaar. Deze keer waren we te gast in het atelier van Ferdy Steger Art in Boxtel.Hoe leuk om bij een lokale professionele kunstenaar een creatieve workshop te mogen gaan doen die in het teken stond van onder andere procesgericht werken. Iets waar veel scholen ook (al) mee bezig zijn.

De workshop heet: ‘’buiten de lijntjes kleuren’’ In deze workshop maakte Ferdy gebruik van diverse opdrachten.

De vier jaargetijden

Iedere deelnemer koos haar/zijn favoriete jaargetijden. We gingen aan de slag met vorm, kleur en gevoel. Tijdens deze oefening werden we gestimuleerd om vanuit vrije geest het jaargetijde te vertalen op papier met verf en kwast. Met deze oefening komen mensen vrij, durven te experimenteren en komt het creatieve proces op gang.

Carnaval des animaux.

Een vrije opdracht waarmee wij onze creativiteit en expressie hebben benut om vanuit het niets tot een fantasie dier of wezen te komen. Tijdens deze opdracht lag de nadruk op het kijken vanuit veranderend perspectief naar het werk. Ook ontdekten we vanuit een klein passe-partout nieuwe elementen in onze werkstukken. Tijdens deze oefening maakten we onder andere gebruik van het paletmes. Echt voor de meesten van ons een openbaring, heel leuk.

Zelfprotret

Iedereen begon te schilderen met het zelfbeeld (portret). Alleen na 5 minuten vroeg Ferdy aan iedereen 2 plaatsten op te schuiven en verder te werken aan het schilderij op die plek. Resultaat: hilariteit, maar ook duiken in de ander en een positief beeld van de ander neerzetten. (en dat ook nog omschrijven bij de evaluatie).

Alle werken werden iedere keer na een opdracht met de groep besproken. Mooi om te ervaren en te doen. De een ervaarde wat weerstand, de ander ging aan de slag en voelde vrijheid. Iedereen heeft zijn/haar ervaringen mogen opdoen. De reacties die we mochten ontvangen na afloop waren voor ons een opsteker en fijne afsluiting van dit schooljaar!