18 Januari 2021: 2e Halve Finale Unicef Kinderrechten Filmfestival

26 oktober 2020

Na een spannende eerste halve finale van het Boxtels Unicef Kinderrechten Filmfestival vorig schooljaar, waarin groep 7-8 van de Molenwijkschool met hun film 'Groter dan het lijkt' een plekje in de finale veroverde, strijden we dit schooljaar verder met een tweede groep filmmakers! Nu was het de beurt aan De Vorsenpoel, De HUB, De Beemden en De Prinses Amaliaschool en de Angelaschool om hun Kinderrechtenfilm op te nemen samen met de filmcoaches van Hollywood in de Klas.

Inmiddels zijn bijna alle Kinderrechtenfilms opgenomen op de scholen. Om de beurt worden alle films uitgezonden op het YouTube Kanaal van het landelijke Unicef Kinderrechten Filmfestival. Hieronder vind je alle data terug. Vervolgens wordt op maandag 18 januari a.s. uit deze films een winnaar gekozen.

2e Halve finalisten Boxtels Unicef Kinderrechten Filmfestival:
de Angelaschool, naam film 'de luxe schoolreis' Bekijk 'm hier!
de Beemden > naam film 'Pas op! voor de monsters' > Bekijk 'm hier!
de Vorsenpoel > naam film 'De keuze'  > Bekijk 'm hier!
de HUB > in premiere op 17 december om 16:00 uur
de Prinses Amalliaschool > de Amaliaschool ziet helaas af van deelname 

Zet bovenstaande data alvast in je agenda!

De winnende film van de 2e Halve Finale én de film van de Molenwijkschool (winnaar 1e Halve Finale) worden opnieuw beoordeeld door onze jury zodat uiteindelijk de Beste Kinderrechtenfilm van Boxtel bekend kan worden gemaakt.
De makers van deze film gaan vervolgens automatisch door naar de landelijke finale van het Filmfestival welke in juni 2021 plaatsvindt in Tuschinski Amsterdam.

Het belang van Kinderrechten
'' Elk kind verdient het om kind te kunnen zijn. Sterker nog: daar hebben kinderen recht op.''

Alle landen van de wereld hebben die rechten samen vastgelegd in het Verdrag voor de Rechten van het Kind. En toch worden die rechten nog wereldwijd geschonden. Daarom is UNICEF er, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties. Zij zorgt voor structurele verbetering in levens van kinderen over de hele wereld. Met bescherming, eten en drinken, medicijnen en onderwijs. 

Het Boxtels Unicef Kinderrechten Filmfestival is georganiseerd om kinderen in Boxtel bewust te maken van hun rechten. En hoe kan dit nu beter dan door er zelf een film over te maken!


Lees hier het verslag terug van de 1e halve finale van het Boxtels Unicef Kinderrechten Filmfestival
Of bekijk het filmverslag onderaan deze pagina!