2e ronde Boxtels Unicef Kinderrechten Filmfestival van start

26 augustus 2020

Na een spannende eerste halve finale van het Boxtels Unicef Kinderrechten Filmfestival, waarin groep 7-8 van de Molenwijkschool met hun film 'Groter dan het lijkt' een plekje in de finale veroverde, strijden we dit schooljaar verder met een tweede groep filmmakers!

Nu is het de beurt aan De Vorsenpoel, De HUB, De Beemden en De Prinses Amaliaschool om hun Kinderrechtenfilm op te nemen samen met de filmcoaches van Hollywood in de Klas. De film van de Angelaschool 'De luxe schoolreis' ís al opgenomen en te bekijken op YouTube.

de Angelaschool, naam film 'de luxe schoolreis' > Bekijk 'm hier!
de Beemden > naam film 'Pas op! voor de monsters' > Bekijk 'm hier!
de Vorsenpoel > naam film 'De keuze'  > Bekijk 'm hier!
de HUB > datum volgt nog...
de Prinses Amalliaschool > datum volgt nog...

Nadat alle Kinderrechtenfilms op het YouTube kanaal van het landelijke Unicef Kinderrechten Filmfestival in premiere zijn gegaan, kiest een professionele jury de tweede Boxtelse halve finalist.

De winnaar van de het Boxtelse Filmfestival gaat met hun film vervolgens automatisch door naar de landelijke finale van het Filmfestival eind juni in Tuschinski Amsterdam. Super tof dus!

Het belang van Kinderrechten
'' Elk kind verdient het om kind te kunnen zijn. Sterker nog: daar hebben kinderen recht op.''

Alle landen van de wereld hebben die rechten samen vastgelegd in het Verdrag voor de Rechten van het Kind. En toch worden die rechten nog wereldwijd geschonden. Daarom is UNICEF er, de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties. Zij zorgt voor structurele verbetering in levens van kinderen over de hele wereld. Met bescherming, eten en drinken, medicijnen en onderwijs. 

Het Boxtels Unicef Kinderrechten Filmfestival is georganiseerd om kinderen in Boxtel bewust te maken van hun rechten. En hoe kan dit nu beter dan door er zelf een film over te maken!


Lees en bekijk hier het verslag terug van de 1e halve finale van het Boxtels Unicef Kinderrechten Filmfestival