4XM Creatieve schrijfworkshops i.s.m. Het Noordbrabants Museum (VO)

7 april 2021

In het kader van de nieuwe tentoonstelling Eva Jospin: Paper Tales organiseert 4XM  in samenwerking met Het Noordbrabants Museum diverse schrijfworkshops. Geheel in lijn met de titel van de tentoonstelling gaan zij samen op zoek naar mooie verhalen die leven in de hoofden van leerlingen en vertalen die in verschillende vormen naar papier.

Met keuze uit de workshops Rap , Creatief Schrijven en Mark My Words (ook wel bekend als Blackout Poetry) valt er voor elke doelgroep wel een passende schrijfstijl te vinden om leerlingen uit te dagen op een manier die aansluit bij hun belevingswereld: van muzikaal tot beeldend en van heel concreet tot abstract. Inspiratie kunnen de expositie van de Franse kunstenares Eva Jospin die uit een monumentale installaties halen uit karton. Die expositie is vooralsnog geheel digitaal en gratis via deze link te bezoeken.

Naast workshops zijn er nog diverse andere literaire activiteiten in het kader van deze tentoonstelling én is er ook een schrijfwedstrijd. Zie daarvoordeze link. Alle reden om de leerlingen warm te laten draaien in één van de 4XM workshops (zowel online als offline mogelijk) en mochten er pareltjes uit de workshops naar voren komen, mogen die natuurlijk ingezonden worden voor de wedstrijd.

Klik voor boekingen op deze link en vraag gerust om meer info bij 4XM  óf Het Noordbrabants Museum.