Aankondiging regeling Schoolkracht: subsidie voor schoolontwikkeling

24 november 2020

In de tweede helft van november is de nieuwe regeling Schoolkracht opengesteld, waarmee scholen in po, vo en so budget (maximaal 30.000 euro) kunnen aanvragen voor een plan voor schoolontwikkeling. Dit is een vervolg op het eerdere Schoolleiders Innovatie OntwikkelFonds (SIOF) en  LerarenOntwikkelFonds (LOF).

Veel schoolleiders en leraren uit het team hebben ideeën over de manier waarop het onderwijs op hun school beter kan of handiger kan worden georganiseerd, maar soms ontbreken tijd, middelen en draagvlak om de plannen goed van de grond te krijgen. Zeker in deze tijden van coronamaatregelen is het lastiger hier ruimte en tijd voor vrij te maken.

Met de regeling Schoolkracht wordt een impuls gegeven om de plannen en ideeën toch in de praktijk te brengen. Schoolontwikkeling is immers de drijvende kracht achter de kwaliteit van het onderwijs. Deze regeling sluit aan bij de beleidsreactie op het rapport van McKinsey waarin is aangegeven dat duurzame schoolontwikkeling versterkt moet worden.

Het hele artikel lees je hier!