Beleving van leerlingen centraal bij MU artspace in Eindhoven

6 januari 2020

MU artspace is een presentatieplatform over visuele cultuur en moderne digitale kunst. ‘We stimuleren een onderzoekende en artistieke houding. Van passieve gebruiker naar actieve maker’, vertelt Harm Hofmans, hoofd educatie. En je hoeft er niet eens perse voor naar Eindhoven. MU heeft een online vertaalslag gemaakt voor hun werkwijze.

MU Play & Learn
MU
Play & Learn omvat alle educatieprogramma's van MU in Eindhoven. Deze tentoonstellingsruimte verkent samen met kunstenaars en scholen wat kunst kan zijn. De kunstenaars die in MU werken gebruiken nieuwe vormen van media om de wereld te bevragen en hun onderzoek te verbeelden. Ze benaderen hun expositieruimte als alternatief klaslokaal waarin de leerlingen worden uitgedaagd om zelf op onderzoek uit te gaan en tot een onderzoeks-of leervraag te komen. Klik hier voor het huidige expositieprogramma van MU op StrijpS.
 

De Creatieve Code
'De Creatieve Code' is een leerlijn creatief programmeren die leerlingen en leerkrachten/docenten bewust maakt van de code waaruit onze digitale wereld is opgebouwd. Samen met kunstenaars worden programmeertalen ontdekt en toegepast, met kunstwerken als eindresultaat. Kinderen leren de basisbeginselen van het programmeren en ervaren dat code een middel is om zelf iets met je computer te maken. De Creatieve Code bestaat uit verschillende levels en is geschikt vanaf groep 6 PO & de onderbouw van het VO, afhankelijk van het niveau en de ervaringen van de groep. Het is een leerlijn die bestaat uit diverse, zelfstandige lessen en wordt afgesloten met een kunstenaarsworkshop. Nieuwsgierig geworden, kijk dan op www.decreatievecode.nl

MU en de Angelaschool
De Angelaschool uit Boxtel is vaste samenwerkingspartner van De Creatieve Code en kent de mogelijkheden goed. De school is intensief betrokken en maakt gebruik van trainingen voor leerkrachten en workshops voor kinderen. Met hulp van het platform kunnen leerkrachten zelfstandig lessen verzorgen. Lees meer over de Creatieve Code op de Angelaschool in de pdf hieronder!