Boxtel blijft cultuureducatie voor basisonderwijs steunen

1 juli 2021

Bron: www.boxtel.nl

De gemeente Boxtel heeft besloten de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK) te gaan voortzetten met een nieuwe periode van vier jaar. Hierdoor wordt cultuureducatie voor het Boxtelse basisonderwijs voor de komende jaren gegarandeerd. Geweldig nieuws dus!

Een groot goed
De relatie tussen onderwijs en cultuur ziet het college als een groot goed. “We vinden het belangrijk dat jongeren de kans krijgen hun creativiteit en eigenzinnigheid te ontwikkelen. Door hen op vroege leeftijd kennis te laten maken met kunst en cultuur, inspireer je jongeren om hun creatieve grenzen te verleggen en te innoveren”, zegt wethouder Hans Heesen.

Co-financiering
Gedurende de projectperiode stelt de gemeente jaarlijks het co-financieringsbedrag van € 18.140,73 beschikbaar. De provincie Noord-Brabant levert via KunstLoc de andere helft van de benodigde middelen. Het jaarlijkse totaalbedrag van € 36.281,46 wordt ingezet voor de uitvoering van de landelijke CmK-regeling in het onderwijs.

Ook voor komend schooljaar is de BSB (CultuurBox) de intermediair in de CmK-regeling. Voor de jaren daarna gaat de gemeente in gesprek met de BSB en de scholen hoe deze succesvolle regeling verder wordt voortgezet.