CmK update april 2021

22 april 2021

De scholen hebben gekozen! De voorstellingen voor het lokale kunstmenu in het teken van THEATER zijn door de scholen gekozen! Bijna unaniem is gekozen voor de voorstelling: ‘De koning bakt een huis’ voor de groepen 1-2, Alice in wonderland voor de groepen 3-4, Nozel voor de groepen 5-6 en 'Het Achterhuis' voor de groepen 7-8. CultuurBox draagt zorg voor de verdere organisatie zodat alle kinderen in Boxtel in het nieuwe schooljaar kunnen gaan genieten van een theatervoorstelling!

Naast de bovengenoemde voorstellingen kunnen de scholen middels de door CultuurBox samengestelde inspiratiegids ook nog kiezen uit een diversiteit aan inspiratiebijeenkomsten voor leerkrachten en/of aanvullende workshops voor leerkrachten en/of kinderen en dat alles in het teken van de discipline THEATER.

Op 1 april sprak CultuurBox met Dieuwertje de Nigtere van Erfgoed Brabant over aanvraag subsidiemogelijkheden met betrekking tot het maken van erfgoedprojecten op maat die aansluiten op thematisch onderwijs.

Op 8 april sprak CultuurBox en Beat it muziekeducatie met directeur Bart en ICC-er Keete van HUB Boxtel over de mogelijkheden van ‘Meer muziek in de klas’ op deze school. Er werden concrete vragen en plannen met elkaar besproken.

Ook op 8 april nam CultuurBox deel aan een inspiratiebijeenkomst bij basisschool de Oversteek. Thematisch- proces- en kindgericht werken stonden centraal.

Op 15 april vond er een stand van zaken gesprek plaat met directeur Joris en ICC-er Amy van de Prinses-Amaliaschool plaats. Het team gaat aan de slag met een inhoudelijk plan de campagne voor het nieuwe schooljaar 2021-2022

Op 19 april nam CultuurBox met collega marktplaatsen deel aan het online NICE overleg, georganiseerd door Kunstloc Brabant. CmK 3 én de lancering van de nieuwe website van de Cultuurloper stonden centraal deze middag. Ook vond er in kleine groepjes een kletscafé plaats over de onderwerpen die in CmK 3 de komende 4 jaar centraal zullen staan.

Meer informatie

Algemene informatie over de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit vind je online op DeCultuurLoper.nl. De Cultuur Loper is het Brabantse instrument om je eigen CmK-pad te bewandelen. De stappen zie je terug onder traject.