Cmk update december 2019

18 december 2019

In de gemeente Boxtel nemen 12 scholen deel aan de CMK regeling en dat zijn er nogal wat! CultuurBox gebruikt de Cultuur Loper als leidraad in dit traject, een instrument dat werd ontwikkeld door Kunstloc. Bij deze de update over de maand december.

- CultuurBox heeft de directies van de CmK scholen gevraagd de directieverklaringen in te vullen voor de eindverantwoording CmK 2019. Inmiddels hebben bijna alle directeuren de verklaring teruggestuurd met dank namens CultuurBox voor de snelle reacties 😊

- In de maanden oktober t/m mei 2020 stond het werkplekleren centraal op de Sint-Theresiaschool in Lennisheuvel. In de klas aan de slag met de kinderen waarbij mediakunst is gekoppeld aan de IPC thema’s. Docenten van SNENS hebben de leerkrachten op maat begeleid en ondersteund. Op 2 december hebben we met elkaar een komma gesprek gevoerd om te bekijken: ”wat is er gebeurd, waar staan we nu, hoe willen we verder en wat hebben we daarvoor nodig?”

- Op 5 december heeft Gerry met de ICC-er van de Hobbendonken een stand van zaken gesprek gevoerd.

- Op 9 december vond op de Angelaschool een evaluatiegesprek plaats over het traject “De Creatieve Code” in samenwerking met het MU in Eindhoven. Wat is er bereikt, wat is er nog nodig en wat worden de vervolgstappen? Leerkrachten hebben scholing gevolgd maar zijn ook zelfstandig met de kinderen aan de slag gegaan én……de kinderen hebben ook workshops gevolgd die door MU verzorgd werden.

- Op 9 december sloot Gerry van CultuurBox ook aan bij een overleg van de Sint-Theresiaschool. Samen met de school, Kindertuin én Buurtsport kijken naar mogelijkheden om in- met naschools te gaan verbinden in een 5-tal blokken van 5 weken per keer door het jaar heen waarbij koppelingen gemaakt gaan worden met het thematische onderwijs op deze school IPC.

- Op 12 december was CultuurBox aanwezig bij de ICC cursus in het MUBO. Wat mooi om te horen en zien dat de cursisten samen met de cursusleiders Bram Relouw en Jacqueline Braat de inhoud van de middag bepaalden. Tijdens deze middag lagen de wensen vooral bij het inhoudelijk vormgeven van het cultuur beleidsplan. Waar sta je nu en waar wil je naar toe en hoe doe je dat dan? Maar ook0 :'wat is kwaliteit voor jou? ' #Bewustwording #lijnaanbrengen #samendelen #feedbackkrijgenengeven met Kunstloc en Plaza Cultura.

- Plaza Cultura en CultuurBox hebben 2 wekelijkse overleggen met elkaar en zo ook op 17 december. Een van de agendapunten is het onderdeel “scholingen.”Ook dit jaar zet CultuurBox al dan niet in samenwerking met Plaza Cultura een aantal cursussen/inspiratiebijeenkomsten uit die CultuurLoper proef zijn. Wil je weten welke cursussen/inspiratiebijeenkomsten er worden aangeboden? Klik dan hier.

- En dan het Lokale kunstmenu 2019-2020 dat in het teken staat van Foto-Film -Video en mediakunst! We gaan voor gezamenlijkheid maar ook voor de mogelijkheid (in de vorm van arrangementen ) om per school rondom deze discipline aan de slag te gaan. Alle scholen zijn al met verschillende aanbieders aan de slag, die op maat én in overleg met de scholen volgens de uitgangpunten van de CultuurLoper gaan werken. Volg vooral de laatste nieuwtjes op ons blog of al het nieuws op onze website! En……..kijk ook eens naar de inspiratiefilmpjes op ons youtube kanaal. Het laatste filmpje is geweldig met een interview met wethouder Marusjka Lestrade. Zij werd geïnterviewd door onze verslaggevers Charlotte en Gijs van HUB Boxtel. Ik zeg ………KIJKEN!

Meer informatie
Algemene informatie over de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit vind je online op DeCultuurLoper.nl. De Cultuur Loper is het Brabantse instrument om je eigen CmK-pad te bewandelen. De stappen zie je terug onder traject.