Cmk update januari 2021

27 januari 2021

In de gemeente Boxtel nemen 13 scholen deel aan de CMK regeling en dat zijn er nogal wat! CultuurBox gebruikt de Cultuur Loper als leidraad in dit traject; een instrument dat werd ontwikkeld door Kunstloc Brabant. Bij deze de update over de maand januari.

  • Helaas hebben we de ICC bijeenkomst van 21 januari moeten annuleren. De ICC-ers zijn op de hoogte gebracht en de agendapunten kunnen persoonlijk worden besproken met CultuurBox, online of via een telefonisch contact.
  • De keuzegids met theatervoorstellingen voor het Lokaal Kunstmenu in schooljaar 2021-2022 is klaar! De komende weken buigen de ICC-ers zich over de keuzegids waarin per doelgroep een 3 tot 4 tal voorstellingen uitgewerkt zijn waar de scholen in gezamenlijkheid uit gaan kiezen.
  • Alle scholen hebben bericht ontvangen over mogelijke ondersteuning vanuit CultuurBox op het gebied van Kunst-en Cultuureducatie aansluitend op het thuisonderwijs. Inmiddels hebben zich al een aantal scholen met hulpvragen gemeld.
  • Helaas hebben we de inspiratiemiddag op 25 januari over de Creatieve Code die we samen met Plaza Cultura, Mu Artspace en de Angelaschool uit Boxtel organiseerden moeten annuleren.
  • Donderdag 28 januari neemt Gerry deel aan een online workshop voor intermediairs van SNENS, genaamd 'het spiekbriefje'. Dit gaat over het bedenken van een procesgerichte culturele activiteit.
  • Wij zijn bezig met het jaarverslag 2020 waarbij CmK uiteraard een grote rol in speelt.

Meer informatie

Algemene informatie over de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit vind je online op DeCultuurLoper.nl. De Cultuur Loper is het Brabantse instrument om je eigen CmK-pad te bewandelen. De stappen zie je terug onder traject.