Cmk update januari 2022

26 januari 2022

Er mag gelukkig weer wat meer op de scholen in Boxtel en ondanks dat Corona nog al eens roet in het eten gooit, gebeurt er op het gebied van Kunst -en Cultuureducatie meer dan genoeg op de scholen!

In de gemeente Boxtel nemen 13 scholen deel aan de CmK regeling. CultuurBox gebruikt De Cultuur Loper als leidraad in dit traject; een instrument dat werd ontwikkeld door Kunstloc Brabant. Bij deze geeft CultuurBox je een CmK update van januari.

  • Door Corona hebben we ons Lokaal Kunstmenu wat we met de ICC-ers van de scholen in gezamenlijkheid vorm geven aan moeten passen en per school mogelijkheden geboden vanuit CultuurBox, om middels een keuzemenu voorstellingen en/of workshops op de eigen school te laten plaatsvinden. En daar is en wordt gretig gebruik van gemaakt. Dat kan je zien en lezen in deze nieuwsbrief én op de website van CultuurBox onder het kopje nieuws
  • Op 14 januari had CultuurBox een gesprek met Dorian (collega intermediair) van Cultuurkade in Veghel. Samen sparren, ervaringen uitwisselen en elkaar inspireren en versterken over mogelijke invulling van een Lokaal Kunstmenu.
  • Op 17 februari had CultuurBox een inspirerend gesprek met cultuuraanbieder Eva de Man. Binnenkort is zij te vinden op de websites van Plaza Cultura en CultuurBox met de mogelijkheden die zij heeft op het gebied van Beeldende kunst en dat óók in combinatie met andere disciplines. Houdt de website van CultuurBox in de gaten voor meer informatie over haar!
  • Op 24 januari vond de eerste ICC-XL bijeenkomst plaats, georganiseerd door Cultuurbox en Plaza Cultura, met als trainer Jacqueline Braat van Arti-tof. Een cursus van 3 bijeenkomsten voor ICC-ers die al een tijdje meedraaien en waarbij de specifieke wensen en behoeften van de 9 deelnemers centraal staat. Een cursus op maat dus!
  • Op 25 januari nam CultuurBox deel aan de online presentatie dag van Buro vanaf2. Dit om alvast voorproefjes te nemen van mogelijke dansvoorstellingen voor het Lokaal Kunstmenu 2022-2023 wat in het teken zal staan van de disciplines Dans en Literatuur educatie.
  • Op 26 januari waren Eefje en Gerry op bezoek bij collega Dian Langenhuijzen van Plaza Cultura. Ook daar werden ervaringen uitgewisseld met elkaar over de invulling van een Lokaal Kunstmenu. Ook mochten Gerry en Eefje de theatervoorstelling 'De stille kletsmajoor' bekijken, passend bij het Literatuurjaar. #ervaringendelen #sparrenmetelkaar
  • Op 27 januari was CultuurBox van de partij bij het gezamenlijk regionaal overleg van de Marktplaatsen Maas en Meierij. Agendapunten waren: Kennismaking met Roy Franssen van Huis 73 in Den Bosch. Kansengelijkheid: “Wat betekent dat? Wat roept het thema Kansengelijkheid bij je op?” Kansengelijkheid en het onderwijs versus je praktijk en CmK 3.

Meer informatie

Algemene informatie over de regeling Cultuureducatie met Kwaliteit vind je online op DeCultuurLoper.nl. De Cultuur Loper is het Brabantse instrument om je eigen CmK-pad te bewandelen. De stappen zie je terug onder traject.